úterý 22. prosince 2020

3 Vánoční svícny, ze zavařovacích sklenek

     K dalšímu vánočnímu tvoření, mně také inspirovalo video, od Creative mamy, o kterých jsem psala, v předchozím příspěvku. Tvoří ozdoby na stromeček a také vánoční cvícny ze starších, zavařeninových sklenek.

    Šikovné skleničky, si doma schovávám. Malé skleničky, schovávám Aničce, na domácí přesnídávku, větší sklenky si schovávám na levandulový sirup, vánoční punč, nebo na další tvoření. Potom, už jen stačí jen lepidlo, umělý sních a pár ozdob s vánoční tématikou.


    Šištičky, stužky a větvičky doma mám, lepidlo taky, musela jsem jen dokoupit v obchodě, umělý sníh a ve chvilce volného času, jsem začala tvořit. Ve videu, které tady sdílím, Marie ukazuje tři různé varianty svícnů. Mne, se nejvíce líbil, prostřední nápad. 

    Svícínky ve videu, jsou moc pěkné, mne se nejvíce líbí, jen lehce zasněžené, bez nálepek. Napadla mne myšlenka, nechat nezasněžený malý otvor, aby svíčka, byla pěkně viditelná. 

   Proto, jsem si na výrobu mých třech svícnů, vystřihla ze samolepící tapety, jedno větší srdce, na největší svícen a šest malých srdíček, na menší svícínky. Velké srdce, jsem nalepila doprostřed sklenky a šest menších do prostřed menších sklenek, se stejnými rozestupy. 


    Štetcem, jsem nanesla hustě lepidlo, také na hrdlo sklenky a poté pečlivě posypala snížkem. Svícny, jsem nechala přes noc pěkně zaschnout a poté se pustila do dekorování. K dekorování,   se může použít všechno, co připomíná Vánoce.

    Aby, moje tvoření, nebylo tak jednotvárné a nudné, každou skleničku, jsem si nazdobila ,trošku jinak. Hrdlo, jsem si obmotala špagátkem z juty a na zdobení, jsem použila znovu malé šišky, umělé větvičky ze starší dekorace, dálé čtyři různé stužky, malé bambulky, dřevěné květinky, celou skořici a malé rolničky.

    Můj Sany, je modelář a  má spoustu zkušeností a zná spoustu triků, které používá při modelování miniatur. Poradil mi, dobrý trik na sních, aby lépe držel a nevypadával ze svícnu. Po důkladném zaschnutí lepidla, je dobré svícny, před zdobením, lehce nastříkat, lakem, na vlasy.


    Toto, jsou fotečky z mého včerejšího tvoření. Uvnitř svícnů, používám čajové svíčky, ve skle. Mám malé skleněné, mini svícny které, jsem hodně dávno koupila, v Ikei. Ve velkém svícnu,  mám malou svíčku, ve skle. 
 
    Při tvoření, jsem si dávala pozor, aby mi ozdoby moc nepřesahovaly, okraje svícnů, protože nemám doma žádné další umělé světýlka ani svíčky, které by bylo bezpečnější použít, v nových svícnech. Přece jenom pravé svíčky, vydávají hodně žáru a nemám vyzkoušeno, jak se bude lepidlo a umělý sníh při zahřátí, chovat.

    Moje Anička, už se pomalu probouzí a já už mám jen pár minut, abych příspěvek dokončila. Mějte  krásné, klidné odpledne a večer. 


                                                                                                                                                  Lenka


   

     

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...