čtvrtek 10. prosince 2020

Rychlá dekorace vytvořená za pár minut.

     Nejsem, velkým fandou sociálních sítí a proto, mám jen účet na Facebooku a tam rodinu, přátelé a pár známých. Přidala jsem si i pár  skupin, které sleduji, třeba háčkování nebo dobré typydomů na rychlé tvoření a pletení na pletacím stroji, také pár fotografů. Píši to proto, že tento nápad, jak vytvořit pěkný věnec, za pár minut, pochází odtud.

    Procházely jsme s Aničkou starší, vánoční ozdoby na malý stromeček, keré už dávno nepoužíváme a našly tam pár pěkných, malých baněk, pěkné bílé a stříbrné řetězy. Také mi doma zůstalo, spousta malých šišek a kaštanů a s pomocí tavné pistole a malých světýlek, vznikla pěkná, vánoční ozdoba, na úzké okno.


    K výrobě vánočního věnce budeme potřebovat: zbytek pevného kartónu, nůžky, tavnou pistoli, 5 m vánočního řetězu a podle chuti starší vánoční ozdoby, baňky, šišky, větvičky, stuhy, ořechy a podobně. Dále potřebujeme silnější silonové vlákno a 95 cm drátku se světýlkama 20 LED. (nemusí být!)


Postup:

   Na pevný katón, si namalujeme kruh o poloměru 16 cm a do něj  menší kruh o poloměru 7 cm. Menší kruh, nůžkami vystřihneme a máme hotový podklad, pro věnec. 

  Řetězy, si stočíme do malých klubíček. Konec prvního řetězu, si připevníme tavnou pistolí na rub kartónu a začneme kartónový základ obmotávat řetězem, tak aby pěkně pokryl základ. Druhý konec řetězu, si opět připevníme na rub kartónu, tavnou pistolí.

        Na pokrytí kartónu, spotřebujeme 4 až 5 metrů řetězu, záleží na délce a hustotě třásní. Když máme připravený základ, můžeme věnec ozdobit, podle své fantazie. Připevňujeme ozdoby na kartónový základ, pomocí tavné pistole. Já, si zvolila malé baňky vínové barvy, tmavě růžovou stuhu a malé šišky. 

    Nakonec, jsem připevnila z rubu silonové vlákno, tavnou pistolí. Omotala jsem, kolem obvodu věnce, drátek se světýlkami a krabičku s bateriemi, jsem tavnou pistolí připevnila z rubu, na kartónový základ. Musíme dát ozdobám trochu času a nechat lepidlo z tavné pistole, pořádně zaschnout.

   A rychlá vánoční ozdoba, je hotová!  Krásné tvoření!

    Dneska dopoledne, jsem dodělala poslední vánoční cukroví, polevu na Išlské dortíčky a mám hotovo. 👍 Kromě už tradičních Ořechů, Lineckého a medových perníčků máme letos i nově Kávové zrna a Babicové kuličky, které jsem s radostí vyzkoušela upéct a jsou moc chutné. Jsem moc ráda, že mám hhotovo a můžu se věnovat malé a dalšímu tvoření. 😊


                                                                                                                             Hezké čtvrteční odpoledne     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...