úterý 8. prosince 2020

Levandulový pytlíček pro kvalitní spánek

   V minulém týdnu, jsem si našla čas, dodělat rest, z léta. Nasušila jsem si, větší sáček levandule z naší zahrádky, která čekala do teď, na své využití. Keříky levandule, mám jich celkem deset, mi kvetly celé léto a začátek podzimu. 

    Celé léto, jsem s radostí pozorovala ruch na zahrádce, bzukot včeliček a poletování motýlků, které pronikavá vůně levandule, přilákala. Levandule ve vázičce, mi ozdobila stolek a provoněla celý obývák. 

   V létě, jsem se také poprvé pokusila uvařit, svůj první levandulový sirup. Moc nám chutnal a proto, jsem sirup uvařila začátkem září,  ještě jednou. Do receptu, jsem přidala pro barvu borůvky a můžete ho najít ZDE!, na stránkách Tinkine recepty.   

   Jediné, co jsem tady nekoupila, je kyselina askorbová, proto jsem všechny tři láhve sirupu, uskladnila do lednice. Sirup se proto musí, rychleji spotřebovat. Jednu láhev sirupu, jsem dala dárkem své švagrové pro její holčičky. Sirup, jim moc chutnal a během týdne, ho měly vypitý.


    Mám ráda vůni levandule, a proto jsem si nasušila malý pytlík, levandule. Z počátku jsem neměla přesnou představu, do čeho voňavou levanduli uložím. Zaujaly mne, různé jednoduché, látkové pytlíčky, vyplněné levandulí. 

   Nakonec, jsem se rozhodla uháčkovat podlouhlý pytlíček, do kterého se ukládá, látkový pytlíček s levandulí. Inspiraci, jsem našla na krásném  blogu Maťuli, "Vše o co se zajímám", který ráda navštěvuji a do kterého, můžete také nahlédnout.

   Líbí se mi také malé, háčkované pytlíčky, uháčkované do kruhu a sešité k sobě a potom vyplněné látkovým pytlíčkem, s levandulí. Moc pěkné, jsou také látkové pytlíčky z lněné látky, ozdobené krajkou, či tradiční malůvkou. Všechny typy, jsou krásné a mají své kouzlo. 

   Sušená levandule, mi přesně výjde, na dva pytlíčky. První pytlíček, v přírodní a zelené barvě, mám už hotový a pověšený nad mým nočním stolkem. Druhý pytlíček, teď dodělávám a háčkuji ho z bílé, bavlněné příze. Látkový pytlíček, bude ušitý z červené, bavlněné látky a příjde na poličku, do mého obýváčku. Potom, budu pracovat, na návodu.

    Keříky levandulek, jsem si po odkvetení a podle doporučení zahrádkáře, na zimu ostříhala do malýlých kuliček. A už se těším na léto, až se rozrostou, vykvetou a zabarví znovu do fialova.  Mějte se hezky.

                          

                                                                                                        Krásné a poklidné odpoledne     Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...