pátek 4. prosince 2020

Co ze zbytkem kaštanů?

    Druhá adventní neděle, je za dveřmi a my, se už také pomalu připravujeme, na Vánoce. Tento rok, jsme začli s přípravou, už o trochu dříve. Není tady nezvyklé, že koncem listopadu, mají někteří lidé, vyzdobené zahrádky světýlky, soby a dveře vánočními věnci. Anička, ráda chodí pozdě odpoledne na procházku a kouká na ty blikající světýlka, sněhuláčky a soby.

    Už kvůli Aničky, jsem s přípravou začala, už začátkem prosince.  Nejdříve, jsem napekla medové perníčky, které Anička dostane zítra, na Mikuláška. Poslala jsem perníčky, také jejím sestřenicím Petře a Sofince. Zabalila jsem, pár perníčků pěkně do celofánu a ovázala stužkou.

    Připravila jsem si čtyři těsta, na vánoční cukroví a tři těsta, jsem už stihla upéct. Včera, jsme vyzdobily s Aničkou její okno gelovými vločkami a sněhuláčky.  Okno v obýváku a dveře do zahrady, dostaly nádech Vánoc, pomocí bílých stromků, vloček, listů a soviček a potom večer, jsem si hrála s kaštany a větvičkami a tvořila ozdobný věnec, na hlavní dveře domu. 

        Dneska večer,  jsme si s Aničkou nastrojily, stromeček. Mám radost, když vidím její očka, jiskřit nadšením a radostí z nové hry a zkušenosti. Museli jsme jí s tatínkem hodně dlouho přemlouvat, aby se šla vykoupat, tak se nemohla odtrhnout z nové hry, věšení a pojmenovávání vánočních ozdob a také odstrojování. 😉


   Vytvořila jsem, trochu nezvyklý věnec, na hlavní dveře, za pomocí kaštanů, které nám zbyly ještě z tvorby zvířátek. Anička, sbírala celý podzim s tatínkem i se mnou spadlé kaštánky. Mnoho z nich, zůstalo v okrasné misce a nenašlo využití. 

    Celý večer, jsem navrtávala a propichovala kaštany, a protahovala ocelovým drátkem. Ještě teď, mne z toho bolí, dlaň ruky. Na konci drátku, jsem vytvořila očka, abych mohla drátek, spojit v kruh. 

   Na tento základ z kaštanů, jsem přichytila smrkové větvičky, pomocí tenkého, zeleného drátku. Šišky, květ a růži, jsem k základu přichytila drátkem a upevnila tavnou pistolí. Náš obý  vák byl krásně provoněný jehličím a připomínal mi vůni lesa i Vánoc. 

    Smrkových větviček, mi ještě zbylo spousta, takže přemýšlím, že za pomocí ozdob a svíček  do Vánoc, vytvořím nějakou pěknou, ozdobu na jídelní stůl a stolek.


                                                                                                    Krásný adventní čas a víkend     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...