úterý 24. listopadu 2020

Trošku radosti a barev,.....

     ..... jsem dneska udělala sobě, i mojí malé zahradnici, Aničce, která mi tak ráda, pomáhá, na naší, malé zahrádce. Zametá, zalévá kytičky, sbírá spadané listí. Nejraději si, ale hraje s vodou, konví nebo hadicí, na zalévání.     😊

   Jela jsem natankovat auto na benzínku, a abych nejela jen tak, zaskočila jsem do Zahradního centra. Chtěla jsem se podívat, jestli už prodávájí stromečky, věnce a zbytky větví s jehličím, z kterých v adventním období, tvořím ozdoby.

     Větvičky, jsem si koupila, a také malého ježka, pro mojí Aničku, na zahrádku. O koupi, malého zvířátka na zahrádku, uvažuji už nějakou chvíli. 

    Každý den, chodíme na procházku, nebo a na hřiště a obdivujeme pěkné, malé zahrádky v okolí. Když, je tam pěkný záhonek s kytičkami a keříky a k tomu malé zvířátko, třeba roztomilá žabička nebo bedrunka, hříbek, či kočička, Anička je nadšená. 

    Nadšeně obdivuje barevné květinky a růžičky a na pár místech, i zastavíme. U vchodu do malé zahrádky, je roztomilý trpaslík a žabička z keramiky a Anička nikdy neváhá a pohladí si je. 

   Není tady nezvyklé, že u vchodu do domu, nebo v malém neoploceném záhonku u domu, majitelé posadí, malé ozdobné zvířátko, nebo nějakou figurku. Mě, se spíše líbí, různé  kachle, keramika a dřevěné ozdoby než trpaslíci a zvířátka. I přes to, jsem malé udělala, radost.


    Jako první, jsem koupila Aničce, malého ježka. Už v autě, byla tak nadšená, že ho nechtěla dát z ruky. Po příjezdu, hned utíkala pro gumáčky, přezula se a spěchala, na zahrádku. Před obědem, si Anička  hrála s ježkem, na zahrádce, koupala ho v konvi z vodou, stavěla na svůj stolek, házela s ním a ježek, už je trochu potlučený. Myslím, že se chudák, ani nedožije Vánoc.     😍

   Při procházkách, jsem si na zahrádkách všimla krásné, malé rostlinky s malými lístky u půdy a různě zabarvenými květy, na delších stoncích. Přišla jsem na to, že je to Cyclamen, neboli česky, Brambořík. Tato rostlinka, má ráda chladné počasí a je ideální, pro mírný podzim a mírnou zimu, kterou tady máme. 

  Udělala, jsem si radost a jeden Brambořík, v proutěném květináči a s krásně zbarvenými, tmavě růžovými květy, jsem si koupila, abych oživila, malý záhonek. 

   Růže  a levandule na zahrádce, už jsou odkvetlé, ostříhané do malého keříku, a připravené na zimu. Afrikánky, už jsou taky pryč a zahrádka, se oděla do smutných odstínů, cvrkot utichl. Ještě pár měsíců potrvá, než vyrostou první Narcisy a Hyacinty a záhonky, znovu ožijí barvami. 

   Teď, je tu čas klidný, adventní, a pomalu se začínáme připravovat, na Vánoce. Ještě, neskončil ani listopad a některé zahrádky, už blikají večer světýlkama a do některých domů,  už se pomalu po zdi vkrádá  Santa, nebo i sněhulák.    😆   I taková výzdoba tady není ojedinělá! Mějtě se hezky.


                                                                                                                 Dobrou noc  a krásné sny   Lenka
                                         

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...