neděle 22. listopadu 2020

ETOILE v mém provedení.

        O víkendu, jsem dokončila krásný, zlatavý baret a protože je dneska krásné, slunečné počasí vyrazili jsme s naší malou, na dlouhou procházku. Dneska, je u nás také výrazně chladněji a  já mohla baret, poprvé vyzkoušet. Po příchodu domů, jsem také prosila mého Sanyho o nafocení, pár snímků.

    Etoile, je nezvyklý název, který firma Drops design, zvolila pro soupravu baretu, a nákrčníku, na svých stránkách. Baret a nákrčník, je v původním návodu, upletený z silnější, šedé vlny, Lima. 

NÁVOD, je i v českém jazyce a vy, se na něj můžete podívat, ZDE!

     V poslední době, jsem si v módě oblíbila hořčicový odstín žluté, ikdyž je tento odstín v módě už pár let, já ho jen velmi pomalu, přidávám do svého šatníku. 

    Jako první, jsem dostala od partnera k narozeninám, ručně vyrobené, kožené psaníčko, pro mne v nezvyklém odstínu světlé, hořčicové barvy. První dojem, byl docela zmatený, protože se ve mne praly smíšené pocity a nevěděla jsem, jestli se mi psaníčko líbí, nebo ho budu nesnášet.  Zamilovala jsem si ho.

    Na podzim, mé oči zaujala krásná, velká šála v hořčicové barvě, v toskánském odstínu s malými, stříbrnými tečkami a nemohla jsem bez ní, z obchodu obejít. Šála, nebyla nějak drahá, je od firmy TU a je moc heboučká. Od této firmy, už mám jednu, svou nejoblíbenější šálu. Je to červená, široká  šála s černým lemováným okrajem a bílými květy, kterou kombinuji s černými oděvy a červenými doplňky. 

   Ke krásné, nové šále a psaníčku v hořčicové barvě, jsem si upletla také baret. Vypárala jsem dětský overal, dala použitou vlnu, na čas do lázně a poté upletla baret, podle návodu Etoile. Držela jsem se plně návodu pletla baret dvojitou vlnou, na oboustranných jehlicích č. 4 a lem na kruhové jehlici č. 3. 


      Baret,  se  plete  shora  dolů a tak,   jak postupujeme  podle návodu, vyplétáme v hladkých okách z nahozených a spletených ok, 6 kosočtverců. Podle vzoru, přidáváme a pletenina má zpočátku  tvar  kruhu, až  s  vypletením  druhé  části  kosočtverce,  začneme ujímat uprostřed kosočtverce oka a tím, tvarovat baret.

    Nakonec změníme kruhovou jehlici, za tenčí. V návodu, je doporučená jehlice č. 3,5, zvolila jsem jehlice ještě o půl čísla tenší. To proto, protože mám ráda, lem trošku těsnější. 

   Jestli necháte baret, jen tak bez ozdoby, záleží čistě na Vás. V původním návodu, je baret bez ozdoby a je moc pěkný, tak jak je. Já si ho chtěla pro sebe, ještě trochu vyšperkovat a proto, jsem si ho ozdobila po straně  více vrstvou květinkou.

  Moc se mi líbí kombinace, hočcicové barvy s tmavě fialovou, proto jsem si uháčkovala květinku se silné, fialové vlny a další okvětní lístky jsem vytvořila z tenké stříbrné  stužky, tak aby stříbrná barva pěkně ladila se šálou. Do prostřed květinky, jsem našila světle hnědý, dřevěný knoflíček. Nechybí, ani drobná tmavě fialová, výšivka.

   V příštím týdnu, bych chtěla dodělat nějaké, svoje resty. Už od léta, mám schovanou, nasušenou levanduli, z naší zahrádky a chtěla bych si ušít dva, voňavé polštářky. Ještě úplně nevím jestli půjde jen o rychlovku, šití a nebo jestli uháčkuji na polštářky i malé kapsičky, ale už vím, že další tvoření, bude tentokrát, do našeho domova!


                                                                                                                       Krásný nedělní  večer    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...