sobota 12. prosince 2020

.....Když moje malá odpoledne spinká,.....

    ..... si uškudlím trochu času, jen pro sebe. Někdy, se věnuji sobě, péči o tělo a o duši, vypiju kávičku a někdy zase tvořím. Na včerejší odpoledne, po obědě, jsem si naplánovala tvoření z živých, smrkových větví, které mi už nějaký ten den, odpočívaly na zahrádce.

    Na tvoření, jsem použila nejen větvičky ale poprvé, jsem si koupila také lehkou, zelenou hmotu, pro květinářky, do které, se živé větvičky a květiny zapichují. Měla jsem naplánováno, si vytvořit jednu větší okrasnou koláž na stolek, jednu menší, na jídelní stůl. Větve, byly větší, tak jsem si mohla dát jěště pár větviček do vázy a ozdobit si je.






    

     Měla jsem to štěstí, že moje Anička spinkala odpoledne déle, než je u ní obvyklé. Běhala ráno venku s dětmi, s taťkou byla na procházce, o to více se unavila a odpoledne spinkala ve vyvětraném pokojíčku, jako dudek.  Já měla o to více času, na dodělalání i třetí vánoční ozdoby na stůl, s malou svíčkou.

    Ke tvoření vánočních ozdob na stůl, jsem použila kromě větviček a zelené hmoty, také starší baňky, které už nepoužíváme, šišky a ořechy. Našla jsem také lístky, šípky a jeřabiny, ze starších dekorací, perličky a dřevěné knoflíčky a také háčkované vločky a krásné stužky. Prostě vše, co můj " crafting box " schovával.

    Nařezala jsem si zelenou hmotu, podle tvaru květináčků. Za pomocí kleštiček, jsem si uštípala z větví malé větvičky, pro první dvě dekorace. Tři větší, pěkně tvarované větvičky,  jsem si schovala, do vázy. Očistila jsem, spodní části větviček, od jehličí, tak aby byly dostatečně dlouhé a šly pěkně zapíchnout, do základu. 

    Když, jsem měla základ pěkně pokryrý větvičkami, za pomocí zeleného drátku a tavné pistole, jsem vytvořila koláž, podle své fantazie. Zapichovala jsem do základu také ozdoby, baňky, ořechy a šišky. Nakonec, jsem zdobila pěknými stužkami, vločkami, dřevěnými knoflíčky a perličkami. 



     Strašně se mi zalíbil obrázek šišky, ozdobené větvičkami, korálkami a stužkami. A protože, mi zbyla jedna větší šiška a pár nestejně dlouhých větviček, vyrobila jsem si poslední vánoční ozdobu. Okrasná šiška byla hotova za pár minut, za pomocí pár stužek, dřevěného knoflíčku, perleťových korálek a tavné pisole. Moje šiška, není tak krásná, jako na obrázku, ale to mi  vůbec nevadí.

    Tvoření vánočních ozdob, jsem si opravdu užila a vychutnala. Vůně jehličí, se krásně linula celým obývákem. Já se krásně vyřádila, pohrála si i odpočinula. Bylo to velmi pěkných pár hodin, ukradnutých jen pro mne. Krásně vyplněný, voný čas, mi přinesl hodně radosti. 

   Radost a dobrý pocit, mi potom přetrvává, i několik dní. Tvoření, není pro mne o samotném výsledku, ale důležitější, je samotný proces tvorby. Ten  mne naplňuje. Určitě to taky znáte!

                                                                                                  
 

                                                                                    Přeji krásně prožitý adventní víkend    Lenka
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...