pátek 13. listopadu 2020

Zelené tričko s motivem podzimu

      Dneska, má náš tatínek volno, tak jsem jej poprosila, aby mi nafotil dvě, tři fotečky, mého dalšího, dokončeného projektu. Můj poslední projekt, recyklace trička s dlouhým rukávkem, už mám pár dní dokončený, ale ještě jsme neměli čas, udělat pár foteček.

    Tento týden, jsme slavili druhé narozeninky, naší dcerušky Aničky a ikdyž je u nás lockdown a nemohli jsme nikoho z našich blízkých, pozvat k nám domů, pěkně jsme si to užili. Vyzdobili jsme transparenty, fotkami a balónky náš obýváček, den předem, jsem uvařila slavnostní oběd a upekla ovocný dort, s želatinou. V rodinném kruhu, jsme oslavili,  Aničky druhý roček mezi námi. Nechybělo spoustu dárečků od babiček, tety a sestřenic a ani pěkná, podzimní procházka. Byl to příjemný, poklidný den.


    Jak, už jsem psala v předchozích příspěvcích, pustila jsem se do mého, třetího malování na látku, tedy celkové předělávky, staršího zeleného trička. Tričko je velikosti 10, to je 38 s decentním oválným výstřihem, z jemného materiálu. Díky, pro mne nezvyklému odstínu, jsem tričko oblékla, jen dvakrát a bylo vhodným adeptem, pro další malování. 

    K malování, používám matné barvy na textil, značky Tulip a také fixy na textil. Šablonky na listy, jsem si vyrobila sama. Hříbky, žaludy, kaštan a nadpis, jsem si malovala podle fantazie z hlavy, přímo na látku. Tričko, jsem ozdobila háčkovanými nášivkami a zelenými a bezbarvými perličkami. 

  Nudný dlouhý rukávek, jsem oživila krátkým rozparkem a perličkami a malými, háčkovanými lístky. Výstřih a rukávky, jsem si na závěr, obháčkovala jednou řadou krátkých sloupků, háčkem č. 2, melírovanou, bavlněnou přízí.

    Na internetu, je spousta obrázků a videí, kde můžeme načerpat inspiraci, naučit se nové techniky, malování na textil. Můžeme si také koupit, ručně malovaný kousek oděvu, nebo třeba doplňek. 

   Poslední dobou, ráda recykluji starší, kvalitní oblečení, ráda kombinuji různé druhy ručních prací, jako malování na textil, háčkování, vyšívání, zdobení nášivkami a perličkami. A kromě zábavy a relaxace, kterou mi tato tvorba přináší, tak také vytvořím jedinečný a pro některé i odvážný kousek. 

    Teď, na chvíli zase opustím barvičky a pustím se do pletení baretku pro mne, v hořčicovém až zlatavém odstínu, který jsem si poslední dobou, tak oblíbila. O tom, se rozepíšu zase, v dalším příspěvku. Mějte se hezky.


                                                                                                         Krásné podzimní tvoření a odpoledne přeje Lenka

      

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...