neděle 8. listopadu 2020

Práce na starším zeleném tričku,

     ..... už se blíží pomalu, do konce. Po malé přestávce, kdy jsem pletla tenkou čepičku pro moji holčičku, se opět vracím k práci, na zeleném tričku. Předělávám, recykluji starší tričko s dlouhým rukávkem. 

    Začala jsem, malováním podzimních motivů, na přední díl trika, přešla ke zdobení háčkovanými aplikacemi a světle zelenými perličkami a na konec, upravuji rukávky a výstřih.

    Na namalovanou pavučinku, jsem našila bezbarvé perličky znázoňující pro mne, kapky rosy a okraj pavučinky, jsem zvýraznila stříbrnou, tenkou bavlnkou. To pro mne znázorňuje odraz ranního sluníčka, jak to ukazuji na největší fotce, v mé koláži.


    Rukávky, jsem neskrátila, jako u předchozícho fialového trička, ale vypracovala jsem uprostřed rukávků, krátké rozparky. Ty, jsem začistila z rubní strany, tenkou, světle zelenou stužkou. Z lícní strany jsem délku rukávků a rozparek oživila, světle zelenými perličkami, tak jako listy, u předního dílu. Délku rukávku, jsem také obháčkovala melírovanou bavlnkou, v zelených odstínech. Zvažuji, ještě malé háčkované, lístečky.

     Výstřih předního dílu, jsem také ozdobila v místě švu zelenými perličkami a celý výstřih jsem nakonec obháčkovala jednou řadou krátkých sloupků, stejnou melírovanou bavlnkou, kterou jsem použila na dubové listy. Háčkovaný, tenký okraj výstřihu, pěkně doplňuje, zelenou linii perliček.

    Po, dokončení malování předního dílu, jsem hodně zvažovala, další úpravy. Podzimní malůvky sami o sobě, jsou moc pěkné a nebylo třeba do trička více zasahovat a tričko více zdobit. Sama si uvědomuji, že háčkované lístky a výraznější zelené perličky, můžou být na někoho, už trochu moc. 

    Rozhodla jsem se, ale pokračovat v celkové předělávce a dokončit triko, podle původního návrhu a nedržet se zpátky.V tomto tvoření, mi jde v první řadě  a to vyřádit se na maximum, než o celkovou nositelnost trička. 


                                                                                                        Krásné nedělní odpoledne   Lenka         
    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...