středa 14. října 2020

Podzimní čepička, pletená pro dvouletou princeznu.

    Od rozpracovaného zeleného trička, jsem si na pár dní odskočila, uplést tenkou podzimní čepičku, pro mé malé zlatičko. Ve čtyřech obchodech, jako Next, Peacocks a dalších, jsem se snažila koupit pro Aničku, tenkou pozimní čepičku, ale bez úspěchu. 

   Tenkých čepiček prodávají málo, buď to nepěkné, vykřičených barev. Také jsem narazila na pár kousků hodně hrubých, zateplených, nebo zase nemají všechny velikosti. Neměla jsem štěstí, proto jsem se rozhodla, narychlo uplést tenkou čepku, pro mou Aničku.

    Sáhla jsem po osvědčeném návodu, podle kterého, už jsem upletla, dvě teplejší čepičky, před lety, Sanyho neteřím. Návod pochází, z dvacet let starého časopisu, Katatinka. Návod, jsem si trochu upravila podle své potřeby, pro danou velikost a tloušťku vlny. 

    Podle návodu, se čepka plete na přímých jehlicích a čepička se ve finále, sešívá. Nechtěla jsem na čepičce nevzhledný šev, tak jsem čepičku upletla v jednom kuse. Patent, jsem pletla na tenkých oboustranných jehlicích a zbytek čepičky, na kruhové jehlici. 

    V původním nápadu, se patent plete daleko vyšší a čepička se nosí zahnutá. Toto, jsem také vypustila, upletla jsem Aničce patent o něco tenčí a ozdobila háčkovanou květinkou, stejné barvy, jako tenký lem čepičky. Stejnou banánovou žlutou barvu, jako tenký lem čepky, jsem uháčkovala spirálku, kterou jsem všila, do otvoru čepičky.


    Čepičku, jsem záměrně ozdobila velkou, háčkovanou květinkou, kterou má Anička také na své podzimní bundičce. Na podzim, jsem Aničce koupila, tmavě modrou podzimní bundičku s většími květy, různých barev. Jsou tam žluté, fialové, bílé, světle modré a růžové květy, podobné, jako má Anička na čepičce. 

    Zimní bundičku, má Anička už od loňska, dárek, od babičky Alenky. Loni, jí byla bundička, ještě velká a musela mít zahnuté rukávky. Doufám, že letos, jí bude akorát. Bundička je teplá světle šedé barvy, z malinkatými stříbrnými vločkami a teplým kožíškem. Fialová čepička, bude vypadat pěkně, i k této zimní bundičce.


                                                                                                                         Krásné podzimní odpoledne  Lenka

   


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...