neděle 11. října 2020

Tvoření zvířátek z kaštanů, .....

 ..... je už taková tradiční zábava pro děti, na podzim. Tento rok poprvé, jsme si taky nasbíraly s Aničkou dvě misky s kaštánků a poprvé vyrobily, pár zvířátek. Zvýřátka vyrábíme postupně. Anička, nemá ještě ani dva ročky a nedokáže moc dlouho sedět u malování, nebo nového tvoření. 

    Hodně dlouho, dokáže sedět Anička, u knížek. Prohlíží si obrázky, vypráví příběhy a zpívá písničky. Ty má nejradši. Za měsíc, bude mít Anička dva ročky a už pěkně mluví a komunikuje, ne jenom slovy, ale i už v krátkých větách. Od narození své malinké, každý den zpívám a čtu knížečky. Tatínek samozřejmě taky. Naše péče, se nám hezky, vyplatila. Anička se pěkně a rozmluvila, a to ve třech jazycích. Jsem za to, moc ráda. 

    Zvířátka tvoříme postupně, nejprve jsme vytvořily s Aničkou pejska jezevčíka a housenku. Za pomocí párátek, malých šroubováčků, jsme pospojovaly tělíčko a hlavičky k sobě. Ze zbytků plsti, jsme vytvořily ouška a ocásek. Oči a pusinky, jsme domalovaly, fixy. Na nožičky, jsme použily zbytky párátek. Víc, jsme ten den nezvládly, Anička stratila po dvaceti minutách zájem.

    Při dalším tvoření, vytvořil tatínek s Aničkou, malého pejska, mopslíka a malou kravičku. Tatínek potom přišel s nápadem, že by vypadaly pěkně naše zvířátka, s malými pohyblivými očkami, které se dají koupit v hračkářství nebo papírnictví. Dokoupila jsem tedy malá, pohyblivá očka.

    Při našem posledním tvoření, jsme s Aničkou vyrobily, jen medvídka. Byl trochu pracnejší, protože má nožičky, oušička i čumáček z malých kaštánků, a víc už jsme s malou nestihly. Naše malá, si medvídka zamilovala.

   Své zvířátka, má Anička vystavené u sebe v pokoji, na okenním parapetu a několikrát denně, se chodí na ně dívat a povídat si s nimi. Nejradši má jednoznačně, posledního medvídka. Protože, si s ním ráda Anička hraje, upadl medvídkovi, malý čumáček. Nic, ale co by tavná pistole, nebo lepidlo nespravilo. 

    Nápadů a kaštanů, máme ještě dost. Pěkně by vypadal třeba králíček s dlouhýma ušima a nebo třeba sovička a ježek  s bodlinkami, ze slupky od kaštanů. Ty, zase třeba, příjdou na řadu příště.


                                                                                                         Krásné nedělní odpoledne    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...