úterý 8. září 2020

Hřiby už u nás rostou.

    Nádherné víkendové počasí, nás vylákalo ven, do lesa. A ikdyž, pořádný les máme asi tak půl hodinky z města autem, cesta je tam nekvalitní a křivolaká a Aničce je vždycky v autě špatně, to nás neodradilo a vydali jsme se, na celodenní výlet, do Forest of Dean.      

    A protože, už máme září a počasí je teplé, a místy deštivé, přibalila jsem si kromě svačinky a potřeb pro Aničku, taky síťovou tašku a houbařský nožík. Doufala jsem, že pro procházce kolem jezírka a svačince, se nachvíli porozhlídnu v lese, jestli už NEROSTOU hřiby. Skupinky houbařů mi napověděli, že určitě ano.

    Také, jsem měla štěstí a během hodinky a půl, jsem nasbírala půl tašky, hřibů. Hlavně teda praváčků- hřibů dubových a smrkových a suchochřibů žlutomasých - babek a modráků. Kvůli skupinek houbařů, jsme museli zajít trochu dál, ale vyplatilo.  Anička, v sobotu našla svého prvního, praváčka. 


                

       Byl to pěkný den, strávený v přírodě a jako bonus, jsme si domů odnesli celý plech praváků a suchohřibů. Po příjezdu domů, jsem nám uvařila skvělou večeři, praženici se samých praváčků, vajec a jarní cibulky a ještě mi po očištění zbyly čtyři sáčky hub, na zamražení.

                                                                                                                                      Hezké úterý    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...