sobota 12. září 2020

Moje druhé malování na textil, originální přetvoření staršího trička s dlouhým rukávem.

     Moje druhé malování na tričko, dopadlo pěkně a k mé spokojenosti. Nový "Look" trička působí velmi vesele a optimisticky. Opět, se nemudu bát tričko nosit, třeba v kombinaci s bílou volánkovou sukní nebo bílými třičtvrtečními kalhotami a sandálky. Jak ukazuji, na mé první koláži.  Dokonce mám i k tričku odpovídající doplňky, jako třeba bílou kabelku.

    Vybrala jsem si, motiv zahrádky. Mám ráda přírodu a květiny, a také malé zvířátka jako včelky, žabky, motýlky a další. Z květin, jsem si vybrala mé oblíbené kopretiny, sedmikrásky, růže a levandule. Ze zvířátek, potom mloky a motýlky. 

    Jako u první recyklace černého trička, nezůstalo ani tentokrát, jen u pouhého malování na textil, ale pustila jsem se do úplné, recyklace trička. 

  Ozdobila jsem si tričko nejen perličkami, hačkovanými aplikcemi, v podobě květinek a háčkovanou krajkou, ale také nově výšivkami květin, konkrétně dvěma květy mé oblíbené, levandule. Lemování kolem výstřihu a délek, jsem háčkovala žlutou a fialovou, bavlněnou přízí a doprostřed krajky, jsem vháčkovala malé, bílé perličky.

    Nakonec, přišly na řadu, rukávky. Tričko, mělo původně dlouhé, upnuté rukávky. Ty jsem zkrátila, obšila jsem délku zašišťovacím stehem a obháčkovala barevnou krajkou, s bílými perličkami uprostřed.  

    Dále, jsem si vypracovala rozparek uprostřed rukávu, ve tvaru obrácené kapky a s pomocí ustřihnutého zbytku rukávu, jsem začistila rozparek, tak jak ukazuji na obrázcích, mé další koláže. Vím, je to trochu netradiční tvoření, ale pořád se mi zdálo, že je rukávek v porovnání se zbytkem trička, trochu nudný a něco mu chybí.

    Na ozdobení rozparku, jsem použila stejné háčkované květinky a bílé knoflíčky, které jsem uháčkovala na přední díl trička. Tím, se pro mne obě části, jak rukávek, tak přední díl, dostaly do harmonie a tvoří celek.

    
    Bylo to pro mne nádherné tvoření, plné fantazie a radosti. 

   Malováním na textil se baví i živí spousta tvůrců. Na internetu, je spousta obrázků a videí, kde můžeme načerpat inspiraci, naučit se nové techniky. Můžeme si také v on-line obchůdku, koupit ručně malovaný kousek oděvu nebo třeba doplňek. Já ráda kombinuji různé druhy ručních prací, jako malování, háčkování, vyšívání, zdobení perličkami. A kromě zábavy a relaxace, kterou mi tato tvorba přináší, tak také vytvořím jedinečný a pro některé i odvážný kousek. 

 Co dodat na závěr?! S malováním na textil, určitě nekončím. Moc mne to baví. A protože mám ještě jedno, úplně stejné tričko, v tmavě zelené barvě, už teď si dělám poznámky a náčrtky,  co za malůvku by se mohlo objevit, právě na něm. Prozradím, že téma bude nadcházející " podzim"  Mějte se krásně. 

                                                                                                                             Hezký víkend      Lenka

                                 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...