středa 23. září 2020

Malování na textil s motivem podzimu

    Dneska, jsem si nasbírala při odchodu z dětského hřiště, krásně sbarvené listí. Jen tak, pro radost. Při odchodu z hřiště, si s naší malou nasbíráme pár kaštanů, na zvířátka, tentokrát jsem posbírala, pár zajímavě zbarvených listů. Je teploučké počasí a stromy u nás pomalu mění listí, ze zelené přes žlutou, oranžovou, až po krásnou nachovou. Pomalu nastupuje podzim. Je radost, se na to dívat.

   Můj třetí projekt, malování na látku, je také ovlivněný, nadcházejícím podzimem. Toto téma, jsem vybrala také kvůli lesní-zelené barvě, trička. V mé představě, je velký název podzimu uprostřed a zakomponovaný, do podzimní koláže. Napadly mne podzimní motivy, jako třeba kaštany, dýně, hřiby a žaludy. Dále pak krásně zbarvené do červena dubové a kaštanové listí, ze zvířátek potom ježek a veverka. Určitě se, tam objeví také moje oblíbená, pavučina. 

    Nádpis, jsem si naplánovala udělat větší a proto, jsem si poprvé udělala náčrtek, jak svoje malůvky a aplikace na tričko, rozložím. Namalovala jsem si, malé a větší listy kaštanu a dubu na lepící tapetu, vystřihla jsem si je a použila, jako šablonky. Jak ukazuji, v mé obrázkové koláži.


    Šablonky, jsem přilepila podle nákresu na tričko a malou houbičkou, ťupováním, jsem namalovala, první lístky. Používám barvy na textil, značky Tulip. Na listy kaštanu, jsem vybrala veselejší barvičky od žluté, přes oranžovou, až po nachovou. Dubové listy,  jsem namalovala odstíny zelené a žluté.  Moc, se mi líbí konečný výsledek, při nanášení barvy, houbičkou. Díky pórům v houbičce, se barva nenanese stejnoměrně a vytvoří pěkný efekt. 

  Po zaschnutí barvy, příjde na řadu moje oblíbená činnost, dokreslování detailů. Listy samozřejmě vypadají pěkně a zajímavě i tak jak jsou, ale rozhodla jsem jim dodat trochu  štávy a trochu je, dokreslit. Mužeme, znovu použít tenký štěteček a dokreslit linky a detaily listů, barvou. Já, jsem si tentokrát zvolila rychlejšího pomocníka, fixy na textil. 

   Základní lístky, mám hotové a pustila jsem se do háčkování háčkovaných nášivek, dalších lístků, abych názorně viděla, kolik a kde budu listy našívat a  kolik mi zůstane na tričku místa, na malovaní zvířátek. O tom, bych se ráda rozepsala, v mém dalším příspěvku.

                                                                                                                    Dobrou noc a krásné sny Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...