úterý 1. září 2020

Letní dovolená v Devonu.....

    


    ..... je za námi. Byla to letní dovolená, ikdyž počasí tomu, moc neodpovídalo. Celý červenec a půlka srpna, bylo u nás letní, suché počasí dvacet tři stupňů, místy i třicítky. Tráva na přední zahrádce, nám doslova uschla. Od druhé půlky srpna, teploty klesly na devatenáct stupňů, v Devonu sice polojasno, ale s přeháňkami. Ale i tak, jsme se těšili, do dřevěné chatičky, u jezera.

    Zamluvili jsme si pěknou chatičku, s velkou obytnou místností, kuchyňskou linkou, větší ložnicí, koupelnou, a terasou s výhledem, na jezero. Majitelé, mají v tomto klidném místě velké pozemky, které obhospodařuji, od začátku devatenáctého století. Součástí, je malá farma, čtyři jezera pro rybáře, se čtyřmi chatkami a plácky pro karavany. 

   U velkého rodinného stavení, je potom mezi malými jezírky a potoky, obrovská zahrada se spoustou květin a stromů. V tomto poklidném místě, jsme strávili krásný týden procházkami kolem jezer a také v krásné zahradě plné květů a zvířátek. Jedno dopoledne jsme si udělali pěšší, půldenní výlet, do nedaleké vesnice, South Molton. 

    Ve středu, jsme si udělali jednodenní výlet na pláž, do Westward Ho. Počasí, nám přálo celý den. Anička, si užívala procházku, kolem pobřeží. Poobědvali jsme v dobré restauraci, s výhledem na moře, vypili chutnou kávu a pozdě odpoledne, jsme vyrazili zpět do chaty. Ikdyž, se odpoledne koupalo v moři i koupališti spostu lidí, na nás bylo moře i vítr stále hodně studené.

     Určitě, se chystáme, tohle kouzelné místo, v budoucnu znovu navštívit, a také nedaleký národní park Exmoor.




Pár momentek z naší dovolené:


















Výlet do Westward Ho




                                                                                                               Krásný týden        Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...