neděle 2. srpna 2020

Nový "look" jednobarevného, staršího trička

       První pokus o recyklaci staršího kousku, dopadl velmi dobře. Tedy mně se líbí. Mohlo to dopadnou daleko hůř a tričko skončit v koši. Vytvořila jsem originální kousek do mého šatníku, za pomocí barviček, háčkovaných aplikací, háčkované krajky, ozdobený perličkami a flitry. A můžu směle říci, že se ho nebudu bát nosit, třeba k džínsovým tříčtvrťákům a moderním teniskám.

     Je to, můj první pokus o malování na textil, takže vybraný motiv, je velice jednoduchý. Spíše, než samotné malování, bylo náročnější namalovat a přesně vystřihnout šablonu srdce, pro nanesení barev, na textil. 

    Na šablonu, jsem použila samolepící tapetu. Nanášela jsem barvu houbičkou. Po zaschnutí základních barev, to je bílá, šedá a granátová, jsem potom tenoučkým štetečkem domalovávala detaily, zdobila stříbrnou barvou srdce i nápis. Snažila jsem se dodržovat hlavní zásady malování na textil, o kterých jsme se rozepsala v předchozím příspěvku.

   Poté, přišlo na řadu zdobení, má oblíbená část tvoření. Velké srdce, jsem ozdobila uvnitř i kolem něj, tříbrnými flitry. Černé perličky, tvoří pruh uvnitř malého srdíčka a stříbrné perličky, jsou rozsypané pod nadpis "Love".
    

    Nakonec, přišlo na řadu, mé oblíbené háčkování. Uháčkovala jsem si, dvě mini srdíčka, nášivky, šedou, tenkou, bavlněnou přízí, filetovou technikou a také čtyři trojúhelnííky. Dva menší trojúhelníky, přišly našít na rukávky a dva delší trojúhelníky, jsem našila do spodní části bočních švů.

  Bavlněné tričko s malou směsí elastanu, je velikost S a nevytahuje se. Jako maminka malého batolátka, už radši volím, volnější oblečení velikosti M. Ikdyž pravidelně cvičím a zdravě jím, pořád mi zůstalo, malé bříško. Proto, jsem si do těsnějších rukávků a boků, vymyslela jednoduché, okrasné vsadky, které tričko trochu povolí a nošení se tak stane příjemnější.

   Tričko je hotové a na další malování, si budu muset počkat. V druhé polovině srpna, nás čeká dva týdny, dovolené. Týden strávíme doma a na druhý týden jsem objednala chatičku u jezera. 

   Chatička je skvěle, moderně zařízená a má i malou terasu, ze které je výhled na jezero.  K dispozici je i grill, krb nebo rybářské náčiní, k chytání ryb. Město, je od oblasti s jezírky jen dva kilometry autem a moře jen asi třicet kilometrů. Už se moc těším, až usedneme ráno na terase s kávičkou a večer třeba, se sklenkou vína. Moje malá uličnice, zase bude objevovat krásy přírody a volnosti. To bude paráda!
   

                                                                                                           Krásný víkend    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...