sobota 8. srpna 2020

Barevný svetřík ze třech vln, pro mojí malou holčičku

     V týdnu, jsem dokončila  svetr, pro mojí Aničku. Svetřík, je pestrý a moc se mi v něm Anička líbí. Svetřík jí dokonce ladí, k tyrkysovým kalhotám. Také se mi líbí, jak k sobě zvolené barevné odstíny pěkně jdou a vůbec mi nevadí, že batikovaná vlna, už mi nevyšla, na rukávky. Však, je to jen svetřík ze zbytků vln.

    Háčkovala jsem ze středně silné vlny Cotton Blend Plain,  barva odstínů Denim a fialová, od firmy Knitcraft a Cotton Batik, složení je 50% bavlna a 50% akrylu. Háčkovala, jsem trošku menším háčkem č. 3, na etiketě je doporučený  háček, o číslo větší. Vlna, Cotton Blend Plain, je moc příjemná na dotek, už jsem z ní v minulosti pletla svetr a také soupravu Bekovky se šálou. 

   Svetr, jsem uháčkovala pro dvaceti měsíční holčičku, ve velikosti 86, podle návodu z časopisu Diana Baby. Samotné háčkovaní, mi šlo velmi dobře od ruky, také díky střídání jednotlivých vln a pruhovaných vzorů. 

    Díky tomu, že jsem neměla dostatek vlny Batik Print, musela jsem znovu přepracovat zadní díl, aby mi vyšla vlna na dopletení, levého předního dílu. Neodhadla jsem totiž správně, spotřebu batikované vlny. I to, se při tvoření ze zbytků, občas stává.

    Také, obháčkování kolem předních dílů, délky a krčního výstřihu, mi nevyšlo hned na poprvé.  Podle návodu, se svetr obháčkovává jednou řadou, krátkých sloupků a jednou řadou krátkých sloupků s pikotkami, do kruhu. 

   Po vyzkoušení, jsem  musela obháčkování krčního výstřihu, trochu upravit. Bylo volnější, proto jsem musela v druhé řadě sháčkovat pár krátkých sloupků, v jeden. Přední díly, jsem obháčkovala dvěmi řadami krátkých sloupků a potom jednou řadou krátkých sloupků, s pikotkami.

     Z jednoho zděděného svetříku, jsem odpárala modré knoflíčky, ve tvaru medvídka. Ty, konečně našly, své využití. Čtyři knoflíky, jsem našila Aničce na svetřík. V dolní části, je potom, krátký rozparek. 

    Háčkováním i ta nejjemnější vlna trochu ztvrdne, proto musím svetřík ještě vyprat a pěkně vypnout, aby se vzorek a švy trochu poddaly. Tento týden, tady máme pěkné, letní počasí, ale až se zase trošku ochladí, Anička může začít svetřík nosit. Čepičku ke svetru, už háčkovat nebudu.

                                                                                                                           Krásný letní víkend             Lenka


                                                                           

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...