pátek 24. července 2020

První pokus malování na textil,.....

      
    .....na ten jsem se těšila, už několik měsíců. Schovala jsem si na to, tři trička. Jedno černé triko, s krátkým rukávkem a zelené a fialové tričko, s dlouhými rukávky. Trička už moc nenosím, ale nemají ještě žmolky a chtěla bych je oživit, nějakou tou malůvkou. 

    Mám jedno oblíbené, černé tričko od firmy Disigual, hodně let a líbí se mi na něm zdobení, kombinace malby, nášivek, perliček a flitrů. Tak v tomto duchu, bych chtěla jednoduché černé tričko, přetvořit. Nejdříve tričko pomaluji. Vybrala jsem si, čtyři odstíny barev, bílou, šedou, granátovou a na dozdobení, stříbrnou barvu. 

    Hlavní motiv, jsem vybrala moje oblíbené srdce. Koupila jsem si ve slevě, lepící tapetu a namalovalla jsem si šablonku na tapetu a srdce vystřihla. Pod velké srdce, příjde ještě jedno malé srdíčko. Vyrobila jsem si také, šablonku malého srdíčka. Nalepila obě šablony, na přední díl trička a pustila se do malování houbičkou a tenkým štětcem.


    Jak už jsem uvedla dříve, látka musí být čistá, díl na který se chystáme malovat podložený podložkou, aby se barva nikam neobtiskla a musí se dodržovat čistota prostředí a rukou. To se mi při prvním pokuse, úplně nepodařilo a malinko jsem si zamazala tričko nad srdcem, bílou barvou. Proto, je nad srdíčkem namalovaný malý motýlek, stříbrnou barvou, který jsem tam neměla v plánu malovat. Ale i toto, se při tvoření stává.

   Po malování, jsem barvy zafixovala, tak že jsem srdce a nadpis několik minut žehlila, horkou žehličkou, přes pečící papír.

   Teď, příjde na řadu zdobení, perličkami, flitry, háčkovanými aplikacemi i samotné háčkování. Tahle část, je moje nejoblíbenější a určitě zkombinuji černé a stříbrné korálky, flitry s černou a šedou přízí z které uháčkuji háčkované aplikace a ozdobné lemy pro délku a rukávky. O tom se rozepíšu zase, v dalším příspěvku.


                                                                                                       Krásné páteční odpoledne   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...