čtvrtek 9. července 2020

Co ze zbytků?

    Do obchodu už netvořím a pomalu rozprodávám zásoby, ale stále mám ještě velkou krabici zbytků vln a přízí. Většinou jeden, dva klubíčka stejného druhu, na velké projekty to není, sotva mi výjde na svetřík, pro Aničku. Anička rychle roste a v garáži, už mám velkou krabici, jejich malých oblečků. Pustila jsem se znovu do háčkování, svetříku pro dcerušku, abych pomalu vypráznila velkou krabici se zbytky.

    Zkombinovala jsem, tři druhy vlny a pustila jsem se do háčkovaného svetříku, podle  časopisu Diana Baby. Svetřík háčkuji středně silnou vlnou, háčkuji háčkem číslo 3, proužkovaným vzorem. Svetřík, se původně háčkuje podle návodu,  jednou barvou, já jsem skombinovala tři vlny v odstínech modré Denim, fialové a batikované vlny třech odstínů, jak ukazuji na mém obrázku.


    Svetřík je veselý a na malé holčičce, bude vypadat, moc pěkně. Anička ho bude nosit třeba k džínsům. Už pracuji na rukávcích a protože, mi došla batikovaná vlna, háčkuji rukávky jen modrou a fialovou vlnou.  Což si myslím, že nevypadá, až tak zle. 

    Po dokončení druhého rukávku budu hodně dlouho zapošívat příze, protože díky třídání barev, jich mám na dílech opravdu hodně. Sešiji díly a obháčkuji přední díly, krční výstřih modrou přízí, v horní části vytvořím malé poutka a nebo dírky pro tři knoflíčky, takže bude mít svetřík, ve spodní části předního dílu, malý rozparek.

    Uvidím po dopletení svetru, kolik mi zůstane modré a fialové vlny, třeba mi výjde i na jednoduchou čepičku. Souběžně s háčkováním, také pracuji na návodu, který bych chtěla zde později také sdílet. 

                                                                                                                        Krásné čtvrteční  odpoledne     Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...