pondělí 16. prosince 2019

Věneček na dveře.....

     ..... jsem pověsila tento rok, poprvé. Přiznám se, že proutěný věneček, jsem si koupila za pár drobných, v obchodě. Mít více času, vyrobila bych si ho, sama. Určitě, to není nic těžkého, ale toho času s batolátkem, moc není.  

    Použila, jsem na něj stejné materiály, jako na předchozí dekoraci na stůl, a to jsou smrková větev, šišky, drátek, bílou barvu a  zrecyklovala jsem, purpuru. Místo stuhy, jsem tentokrát použila jutu a z ní jsem vytvořila, jednoduchou mašli. Vše, jsem dala dokupy pomocí zeleného kleští, drátku a také tavné pistole. 


      Dneska dopoledne, jsem naplnila náplní Ořechy, cukroví, které mám moc ráda. Ještě mi zbývá upéct a naplnit Linecké cukroví. Stromeček a výzdobu, už mám hotovou, tři druhy cukroví, také úklid. Tento týden bych chtěla uklidit listí na zahrádce a vyrobit nějaké filcové dekorace a zabalit dárky. 

    Náš vánoční stromeček, je nižší a  je postavený na stolku, kvůli místa, ale i Aničky. Ještě bych tam nějaké místečko pro novou ozdobu, našla. Líbilo by se ušít třeba zvoneček, usměvavého soba a nebo vánoční puding, které jsou tady, hodně populární. 

   Jsme smíšená rodina, ale pár českých tradic dodržujeme a budeme i kvůli dcerky. Rozkrajování jablíčka, pouštění lodiček z ořechových skořápek nebo třeba zpívání koledy. Také dáváme minci pod talíř a šupinku do peněženky.


   
    Napadlo mne, také vyrobit garlandu s vánoční tématikou, ozdobenou třeba stromky, hvězdami nebo baňkami. Barvy bych volila červenou, bílou, zelenou a hnědou. Garlandu, bych pověsila na širokou, dlouhou polici s hodinami, obrázky a kvítky.  Byla by to moc pěkná nová ozdoba. Žádnou garlandu, jsem ještě nevyráběla. 

   Už, se moc těším na nové tvoření a ještě více, na svátky. Letos to budou naše druhé, Vánoční svátky s Aničkou. Moc ráda si osahává a prohlíží nové dekorace a ochutnává cukroví. Ráda bych aby tyto svátky byly hlavně o pohodě, klidu a stráveném čase s rodinou. 

                                                                                                                              Příjemný adventí večer      Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...