středa 11. prosince 2019

Vánoční dekorace z přírodních materiálů

    Vánoce, už jsou tu za dva týdny a já se moc těším, hlavně kvůli Aničky. Určitě, si Vánoce  užije více než loni, kdy jí byl, jeden měsíc.  

   Od začátku prosince, začíná běsnění v obchodech a také mnoho domů v našem okolí, má už vánoční výzdobu a nastrojený stromeček. Tady, je zvykem, zdobit stromeček, začátkem prosince. Tato tradice, se mi zamlouvá, protože se nic nedělá, na poslední chvíli. Nezdobí se stromek, až na štedrý večer, jak  tomu bývalo zvykem, u nás doma. Stromeček, si dostatečně užijeme.  V duchu této tradice, jsem si stromeček nastrojila, už minulou neděli. Anička, ho každý den obdivuje, chce zapnout světýlka a také si chce sundat a pověsit, některou z ozdob.

  Pomaličku, si každý večer zdobím, náš malý domeček. Už tradičně, jsem koupila živé větvičky smrčku a dala jednu větev do konvice, abych tak vytvořila jednoduchou ozdobu, na jídelní stůl. Ostatní větve, jsem použila na výrobu nové dekorace, na konferenční stolek. Mám doma dostatek pěkných stuh, šišek i svíček. Zrecyklovala jsem, také starý květináč po Bonsai, použitou purpuru a malé kamínky.


    Moc, jsem se těšila na večer, kdy Aničku uložím do postýlky a začnu pomocí kleštiček, špejlí a tavné pistole, tvořit. 

    Netvořím ozdoby z živých květin, rostlin, zase tak často. Jediné, co mi doma chybí,  je podklad do kterého se rostlinky, zapichují. To jsem si, ale vyřešila po svém a nahradila podklad výplní, na kterou jsem nasypala, malé kamínky. Díky tomu, můžu dekoraci zalévat, aby mi do Štědrého dne, vydržela.

Zde, je malá koláž mého nového potěšení.


       Pomalu a bez stresu, se připravujeme na svátky. Tatínek, hlídá malého ďáblíka a maminka si odběhne něco nazdobit, nebo upéct. Letos, to s cukrovím nepřeháním. Připravila jsem si do lednice, čtyři těsta a v sobotu, jsem ukoulela Rumové kuličky a upekla Vanilkové rohlíčky. Další dvě těsta, jsou na Ořechy a Linecké cukroví. 

     Ráda bych, pár večerů strávila tvořením něčeho malinkého, na stromeček. Třeba nějaký malý zvoneček, či sobeček z filcu. To by bylo pro mne, pěkné odreagování od stoprocentního nasazení, být mámou. 
  
                                                                                                                               Krásný adventní večer      Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...