čtvrtek 19. prosince 2019

V bílé a tmavě hnědé

     Tvoření mně naplňuje a tak po večerech, místo spaní, nebo koukání na film šiji a vyšívám malé ozdoby, z filcu. Bylo by, asi moudřejší, jít si lehnout do lůžka dříve a odpočinout si. Moje malá, v noci jednou, nebo dvakrát vstává. Rostou jí zoubky a má trošku zvýšenou teplotu a velkou žízeň. Dostane mlíčko a nebo od tatínka, napít vody. Je, dost unavující, vstávat takhle, každou noc. 

    Moc se těším na večer, kdy mám trochu klidu a můžu se pustit do tvoření, čehokoli. Vytvořila jsem věnec z živých větviček a také ozdobu na stůl a teď, pár dní před Vánoci, ještě šiji a vyšívám, malé ozdobičky.

   

    Ušila jsem, sadu ozdob, v bílo hnědé kombinaci. Je to, docela netradiční kombinace barev, pro ozdoby zvláště, když je chcete pověsit na stromek, nebo na větvičku, do vázy. Na stromku, vždy více vynikne tradiční červeno bílá, barevná kombinace. Okouzlil mne, obrázek bílého zvonečku s malým otvorem, vyplněným hnědodou, puntíkovanou látkou a vyšitými lístky okolo. Rozhodla jsem se, ušít zvonek, srdce a hvězdu.

    Tvary, jsem si nakreslila na papír a poté vystřihla z bílé plstě. Na horní díly jsem si namalovala kruhové ovory a vystřihla. Z  hnědé, květované látky, jsem vystřihla větší kruhy a tím podložila otvory horních dílů a potom následovala má nejoblíbenější část, vyšívání, sešívaní a zdobení. 

    Na výrobů těhto ozdob, jsem použila bílou a hnědou plsť, zbytek květované látky, hnědou tenkou bavlnku a výplň.  Dále dva druhy hnědé, tenké stužky a hnědé perličky. Nejlepší pomocníci na výrobu dekorací s plsti, jsou pro mne, ostré, špičaté nůžky a špendlíky, tenká jehla s větším ouškem. 


    Dále, už jen stačí trocha času, nadšení a zručnosti. Oblíbená muzika, jako kulisa, je výborným společníkem. Dobrá nálada a požitek se dostaví, ihned. V předchozích letech, jsem zdobila větvičky ve váze, šiškami a háčkovanými vločkami. 

    Letos zdobím nově, sadou plstěných ozdob. Střihla, jsem ještě na vánoční pudink a vyrobila z papíru tvary na raglandu. Uvidíme, kolik se toho ještě dá stihnout, do Vánoc.


                                                                                                                        Krásný, poklidný adventní večer   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...