neděle 22. září 2019

Rychlá čepička ze zbytků

     Je, pro mne docela náročné, vyšetřit si chvilku času,  udělat pěknou koláž a napsat  zde krátký přízpěvek.  S malým batolátkem, které neustále vyžaduje vaši pozornost, k tomu na starosti, chod domácnosti, dům a zahrádku, mám čas, jen večer po osmé hodině. Naneštěstí, se rostoucí zoubky trochu umoudřili a tento týden, začala Anička spát celou noc, až do půl šesté. Konečně, jsem se tento týden, po čtyřech měsících, trochu vyspala a mám více energie.

    Anička je ve věku, kdy lozí po čtyřech a vše jí, neskonale zajímá. S hračkami, které už zná, si pohraje jen chvíli a neustále korzuje po obývacím pokoji a objevuje, pro ni zajímavější věci. Čechrá nám rostlinky, pravidelně navštěvuje máminu přebalovací tašku  a nebo jak taťka říká, stává se DJem a přehrabuje CDéčka a ladí rádio. Samozřejmě, je toho daleko více.



     Tento přízpěvek, je o háčkované čepičce, pro mojí dcerušku. Zbylo mi, ještě půl klubka jemné, růžové vlny, Bambino. Chtěla jsem, aby  čepička byla dostatečně dlouhá a zakrývala Anušce ouška, před větrem. 

   Háčkovala jsem  dlouhými sloupky, háčkem číslo 4 a okraj čepičky, jsem zakončila stejným lemem, jako u kabátku. Půlku čepičky, jsem uháčkovala růžovou vlnou a druhou půlku doháčkovala stejně silnou, bílou vlnou. A protože, je to rychlá čepička ze zbytků, pro holčičku, zdobila jsem větší květinkou vyrobenou z tenké bílé stužky, háčkované květinky a výrazného knofíčku, ve tvaru srdce. 

    Tatínek hlídá neposedného lumpíka, tak se mi podařilo před obědem, vyšetřit trochu času a sdílet pár obrázků, mého nového výtvoru, který bude Anička nosit na podzim. 

                                                                                                            Krásný zbytek víkendu přeje Lenka a Anička

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...