středa 11. září 2019

Rozháčkováno ještě na čepičku .....

  ..... z příze Bambino, z které jsem malé nedávno dokončila, růžový kabátek. Léto se pomalu loučí, babička už také o víkendu odjela domů a já se po chvilkách trochu věnuji háčkování. 

    Zbylo mi, ještě půl klubka jemné vlny. Háčkuji jednoduchou čepičku, dlouhými sloupky. Chtěla bych aby  čepička byla dostatečně dlouhá a zakryvala Anušce ouška, před větrem.  Na okraji, jsem čepku zakončila stejným lemem, jako u kabátku. Vim, že mi vlna určitě nevýjde na celou čepičku a proto růžovou vlnu, zkombinuji ještě, z bílou. Nechci, dokupovat další klubko.


    Nedržím se, žádného návodu. Abych, odhadla velikost, vzala jsem si jako vzor  menší Aniččinou čepičku z maka  a jednoduše ji háčkuji, trochu větší. Určitě, ji pěkně ozdobím. Nevím, ještě čím, jestli uháčkuji nějakou květinku, motýlka nebo ozdobím stužkou. 

    Na háčkovaný kabátek, jsem použila větší knoflíky, ve tvaru srdce. Těch, jsem měla jenom pět, ale mám menší srdíčka, nebo větší, výraznějšího odstínu. Daly by se použít knoflíky ve tvaru květinek, nebo jablíček. Ještě nevím. 

    Když háčkuji, Anička nechá svých hraček a přizpěchá mi čechrat klubíčko. Nechce mi ho potom vrátit, vlákna jsou někdy pěkně zamotaná a trochu se o kubíčko přetahujeme než se umoudří. 😊

                                                                                                                              Krásný večer        Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...