pátek 14. prosince 2018

    Mám rozpleteno na další svetr, pro naši malou princeznu, která mi dělala delší dobu starosti, protože trpí, jako většina miminek, tříměsíční kolikou. Protože, se teprve učím být mámou, je těžké pro mne číst její signály a některé, jsem si vykládala špatně.

   Hledala, jsem nějaké rady, a už pár dní praktikuji rady Harveyho Karpa, dětského pediatra, který se touto problematikou zabývá. Dodržuji jeho 5 zlatých pravidel, takže se Sanym pravidelně zavinujeme, houpeme, používáme bílý šum, polohu na boku a hlavně houpeme. Také, se nám vyplatilo, při zavinování přikládat na bříško hřejivé polštářky,  dále a masírovat bříško olejem.

   Používáme také přírodní sirup z kopru a sody, který rozbíjí vzduchové bubliny v bříšku a neutralizuje žaludeční kyseliny. To vše nám pomáhá předcházet, či zvládnou bolestivé křeče a naše Anička, tolik netrpí a je daleko klidnější a uvolněnější. Doba spánku se také prodloužila a my si můžeme, více oddechnout.


   Při pletení, tentokrát nenásleduji žádný návod, ale pletu svetr z hlavy. Mám doma spoustu zbytků vln a ze super akrylové příze, jsem si pletla svetr s kapucí, na pletacím stroji. Teď, jsem navrhla svetr, pro naši Aničku. V mé představě, je svetr na propínaní s tmavými lemy a rukávy, ve více odstínech fialové, oživený, jen bílými pruhy.

   Základní, tmavě fialovou vlnu, využiji jen na patenty, lem se zapínáním a rukávy. Přední díly, budou barevnější, přesně naopak, jak jsem to pletla, na mém svetru s kapucí. Svetr pletu ve velikosti, na jeden až tři měsíce, velikost 62, hladkým žerzejem.

  V mé představě, je také jednoduchá výšivka v bílé barvě, kterou bych ráda vyšila, na spodní části předních dílů. Zdobení, si ještě promyslím, až udělám poslední tečku a našiji poslední z knoflíků, na přední díl. Pět jednoduchých knoflíků, jsem vybrala jen o odstín světlejší než, jsou rukávy a patenty. To, je pro dnešek vše, z mých tvořivých ručiček.

                                                                                                             Krásný večer a víkend     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...