pátek 21. prosince 2018

Příprava na Vánoce už probíhá.....

    V tomto adventním čase, se i mi připravujeme, na Vánoce. I přes nedávné narození dcerušky, se nechceme o vánoční atmosféru, ošidit. Minulou sobotu, jsme společně s naší Aničkou, nakupovali dárky, v týdnu, jsme trochu uklidili a dneska, jsme strojili stromeček. Teda, Anička mi dělala společnost a stromeček, jsem strojila jen já. Když, se Anuška probudila, koukala na něj s velkým zaujetím, spíše na ta zářivá světýlka.

    I tento rok, máme na stromečku pár nových dekorací, přibyly nám dřevěné, vyřezávané ozdoby, stromečky, srdíčka a hvězdičky, které mě zaujaly, v obchodním domě Range. Nejde, o žádnou drahou dekoraci, ale o decentní, bílé ozdoby s roztomilými soby ve středu. Jednoduché, dřevěné dekorace, mám moc ráda.


    Tento rok, jsem také, nově pověsila čtyři plstěné domečky a tři srdíčka, které, jsem před pár měsíci vytvořila.  Letos, nemáme velký, metr osmdesát vysoký stromek, ale o něco menší, který jsem umístila vedle sedačky, na můj odkládací stoleček. Pověsila jsem, všechny mé háčkované a šité dekorace, také dřevěné, jen na klasické skleněné baňky, už mi nezbylo místo. Roztomilý, malý, zato živý stromeček, jsem tento rok vystavila, do velkého okna v obývacím pokoji.

   Naše Vánoce, jsem neošidila ani o pár kousků českého, vánočního cukroví. Zvolila jsem si, tři druhy jednoduššího cukroví. Ve volných chvilkách, jsem ukoulela Rumové kuličky v kokosu, upekla Ořechy a naplnila čokoládovým krémem a ještě mi v lednici zůstalo poslední těsto, na Linecké cukroví.

    Štědrovečerní večeři, si tentokrát trochu ulehčím a nebudu vařit naši tradiční rybí polévku, péct a smažit dvojí maso, k bramborovému salátu. Minulé Vánoce, jsme měli obalovanou rybu a pečenou krkovičku. Tyto Vánoce, uvařím rychlou hráškovou polévku, která bývá zvykem v hodně českých domácností. K bramborovému salátu, upeču jen kotletky.

   Naše Vánoce, tento rok nebudou o žádném předvánočním stresu, velkém zdobení a vyvařovaní, či velkém překvapení u vánočního stromku. Dárečky, jsme vybraly společně a společně se budeme těšit, z prvních Vánoc, které strávíme jako úplná rodina, s naší měsíční dceruškou.

                                                                                                                     Krásný adventní večer      Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...