pondělí 3. prosince 2018

Diana Baby, copánkový svetr pro miminko

    Minulý týden, jsem dokončila svetr, pletený copánkovým vzorem, pro Aničku. Příspěvek sdílím, až teď. Jak, už to tak bývá, věci se pokazí, když si to člověk, nejméně přeje. Pokazil, se mi po pěti letech, můj ultrabook. Byla jsem s ním, velice spokojená, ale po posledním updatu Windowsu 10, mi začal pravidelně zamrzat a minulý týden, už nenaskočil vůbec. Mnoho lidí, v mém okruhu, si na desítku stěžuje a někteří, si ji proto raději vůbec neinstalovali. 

    Jak, už jsem uvedla v předchozím příspěvku, jsem pletla podle návodu, v časopise Diana Baby jemnou, akrylovou vlnou. V návodu, byla uvedená spotřeba dvě stě padesát gramů, ale mě stačilo na celý svetr, jen zhruba sto osmdesát gramů. U takto malé velikosti 62-68, je svetr upletený, velmi rychle.


    Jediným, menším problémem pro mne, bylo koupit rozepínající zip, v potřebné délce. Krátké, rozepínající zipy, se u nás těžko schánějí. Musela jsem tedy, koupit zip podstatně delší a potom ho na potřebnou délku ze zhora, zkrátit, zakončit a do rubu zahnout. Ještě přemýšlím, nad všitím tenké tkanice na zip, do rubu předního dílu. Bojím se trochu, že zbytek zahnutého zipu, může dcerušku u krku trochu škrábat a nošení svetříku, bude pro ni nepohodlné.

    Bílá barva je krásná, pro miminko tradiční a pro mne, je to barva nevinosti a čistoty. Anička, už má v této barvě čtyři svetříky, různých velikostí. Dva svetry, jsem ji po chvilkách pletla já a dva svetry s krajkovým vzorem, má od své babičky. 

    Je na čase, jí udělat něco barevnějšího, sportovnějšího. Mám schovaných pár zbytků fialové vlny, ve třech odstínech, ráda bych jí upletla ještě jeden barevný svetřík, v nejmenší velikosti. Na nic většího, se  nedají použít. Určitě to stihnu, ještě před Vánocemi.
    
                                                                                                             Krásný večer                     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...