pondělí 29. října 2018

Nevydržela jsem.....

     ….. a pustila jsem se po krátkých chvilkách, do dalšího projektu. Před pár týdny, mi doktorka napsala malé protézky na ruce a zápěstí, které nosím v klidu a také s nimi i spím. Nevěřila jsem, ale opravdu mi jejich pravidelné nošení, přináší úlevu na "karpální tunely", pro zápěstí i prsty. Konečně, se po chvilkách, můžu pustit do jednoduššího, pleteného projektu, který není tolik náročný na přesnost, pozornost a rychle přibývá. 

    Rozpletla jsem malý svetřík, pro Aničku. Pletu po chviličkách, každý den a jen pár řad. Svetřík pletu ze zbytků středně silné, melírované vlny, která mi zbyla z loňska. Je to směska bavlny, akrylu a pravé vlny, v dívčích odstínech. " Maminka",  si loni z této vlny upletla pěkný cardigan, "první obrázek" a Anička bude mít také z této vlny, svetřík s kapuckou. 

    V mé představě, nejprve byl svetřík s kapucí na zip, pletený vroubkem, jednoduchého střihu, kterých je teď na trhu, pro naše drobečky, spousty. Ale, díky tloušťce vlny, melíru a návodu, který jsem našla v časopise Diana Baby, jsem se rozhodla plést svetr, hladkým žerzejem a vroubkem lemovat jen okraje. 


    Původně, měl být svetřík na předním díle na rozepínání, jako je tomu u hnědého svetříku z mé koláže. Díky zkušenostem z loňska, kdy jsem se rozhodla znova uplést zadní díl ze dvou částí, aby mi pruhy v melíru vycházely stejně. Tentokrát, je tomu naopak a já jsem rovnou začala plést přední díl, v jednom kuse.  Zachovám tak stejnou šířku, barevných pruhů v melíru, tak jako u zadního dílu a bude mi svetřík dobře barevně sedět, na bocích. 

   Svetřík, bude mít jen malou rozhalenku u krku, s jedním knoflíčkem, jako je to u barevného svetříku, z mé koláže.  Aničce a hlavně mamince, se bude lépe oblékat, přes hlavu. Jsem ráda, že využiji nepotřebné zbytky, pěkné vlny v růžovém, fialovém, šedém a krémovém odstínu, které jsou jako dělané, pro malou holčičku. Snadno, pak půjde doladit k jejím šedým a růžovým kalhotám.

                                                                                                            Krásné podzimní odpoledne               Lenka
      
    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...