středa 17. října 2018

Háčkované šatičky pro malou princezničku

   Jako každá, hrdá maminka a háčkařka, bych chtěla uháčkovat své holčičce krásné, princeznovské šatičky. Takové šatičky, které se oblékají pro speciální příležitosti, jako třeba křtiny, narozeniny či návštěva fotografa. Buclatá princeznička, v nich vypadá rozkošně, zvláště když se usmívá  jako sluníčko, tak jako se podařilo zachytit na prvním obrázku, z mé koláže.

    V mé představě, jsou barevné šatičky s krátkým rukávkem, se širší sukýnkou. Základ šatů, bude bílý a oživený světle růžovou a modrou přízí. Šatičky budou na léto, to znamená tak na půl roku, až devět měsíců miminka. Na obrázku, je pár krásných výtvorů talentovaných háčkařek, posbíraných z internetu, které mne inspirovaly se do šatiček pustit.


    Šatičky, jsem začala háčkovat bílou, bavlněnou přízí od krku a pokračuji směrem dolů, k sukýnce, tak jako je to u posledního obrázku. Háčkuji dlouhými sloupky a pár ozdobných řad háčkuji, filetovou technikou. V polovině horního, předního dílu bude rozparek se zapínáním a ozdobnými knoflíčky. 

    Než, se pustím do sukýnky, bych chtěla zapojit růžovou a modrou přízi a uháčkovat barevný vzoreček  a vytvořit tak, barevnou borduru, která by měla ladit s vybranými, barevnými knoflíčky a olemováním výstřihu. Sukýnka bude mít jednoduchý vzoreček, který se směrem k lemu bude rozšiřovat a také bych chtěla vytvořit ve spodní části, barevný ozdobný lem.


    Ke zdobení šatiček, určitě použiji růžové stužky, tvarované knoflíčky a háčkované kytičky. Přemýšlela jsem také, nad háčkovanou čelenkou s květinkami a háčkovanými sandálky. 

    Šatičky, už mám nějakou dobu rozpracované, ale na své dokončení, si budou muset nějaký ten týden počkat. Díky, pokročilému těhotenství, přípravě na příchod miminka a hlavně syndromu karpálního tunelu, nemohu v nejbližší době, šatičky dokončit. Velikost šatiček, háčkuji tak na šest až devět měsíců, takže budu mít dostatek času šaty dokončit, po narození Aničky.

                                                                                                                                                   Hezký večer          Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...