sobota 1. září 2018

Háčkovaná deka do kočárku a vajíčka.....

   ….. mne napadla, při návštěvě kamarádky. Kamarádka má čtyřměsíční holčičku a při její návštěvě, jsem ráda naslouchala jejím  zkušenostem s prvním děťátkem, její praktické rady a doporučení. Zmínila se také, že měla docela problém koupit malou deku, na přikrytí miminka v sedačce a v kočárku. Tím, mne přivedla na myšlenku, uháčkovat barevnou malou deku na přikrytí Aničky, v sedátku nebo v autosedačce.

        První, ale bylo zapotřebí vybrat vlnu a podle nabízené palety barev, vybrat vzoreček na deku. Vybrala jsem silnější, jemnou vlnu, z kterou už mám zkušenost a háčkovala jsem z ní modrý cardigan. Je to směs půl na půl, bavlny a akrylu a je velmi příjemná na tělo. 

    Z nabízené palety odstínu, se  mi nejvíce líbila světle růžová, zelená a nesmí chybět klasická bílá. Uvažovala jsem i o žluté, ale nabízený odstín žluté a oranžové, je velmi výrazný pro miminko. Odstín zelené vlny, by se mi také více líbil v jablíčkově zelené, ale kvalitu vlny, jsem upřednostnila před přesným odstínem.

    Znovu, jsem si prošla své knihy a zajímavé obrázky, háčkovaných dek z internetu. Zamilovala jsem si, velmi populární čtvercový deku s motivem kopretin. Bílo žlutá kopretina v modré nebo světle růžové, vypadá opravdu krásně, k tomu háčkovaná bílá bordura, kolem celého okraje, vypadá svěže a nadýchaně. Pro miminko opravdu překrásný nápad. Já jsem, ale musela vycházet ze zvolených odstínů a tloušťky vlny.

    Z velké škály nápadu, jsem zvolila daleko jednodušší vzorek, také moc pěkný. Zvolená deka z dalšího obrázku, je také jednou z mých favoritů. Jemné odstíny banánově žluté a světle šedé krásně ladí, se zvoleným čtvercovým vzorkem. Bílé lemování, zvolené barvy pěkně oživuje a také se mi líbí jednoduché děrování, které propojuje, všechny háčkované čtverce. Borduru, kolem okraje určitě uháčkuji jinak, pro mne více výraznější a barevnější.


       Třetí fotečka, už je focena, při práci. Vzorek na uháčkování čtverců, jsem nemusela složitě hledat, nebo počítat sloupky z obrázku, našla jsem ho také v mé oblíbené knížce, Handbook of Crochet stitches  od Betty Barnden. Po uháčkování prvních čtverců, které mi vyšly o něco větší, díky zvolené síle vlny, budu muset ubrat, výsledný počet čtverců. Háčkování deky, mi určitě půjde, daleko rychleji.


        Deku mám rozpracovanou, a na chvíli musím práci přerušit a věnovat se zakázkám, z obchůdku. Některé jsou už připravené na odeslání, jiné musím uháčkovat. Podle velikosti zakázky, má na ně vyměřený čas, od jednoho do pěti dnů. Následující víkend a odpoledne, budu trávit háčkováním kloboučku a deky pro mou malou princeznu, ale i odpočinkem.


                                                                                                       Krásný první zářijový víkend                   Lenka
     

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...