středa 12. září 2018

Barevný, háčkovaný přehoz

Pěkné odpoledne,

      po náročnějším období zakázek a háčkování pro Aničku, jsem si udělala pauzu a to doslova. Háčkovaný přehoz, už mám nějakou dobu dokončený, ale dala jsem si pauzu také od stránek, a nechávám svoje prstíky, nějakou dobu odpočívat.

     Už, jsem v třetím trimestru a začaly mi menší problémy se zápěstím a také s prsty na rukou. Prstíky mi začaly trochu natékat a zapěstí pobolívat. Tak nějak, jsem si myslela, že je to jen z háčkování, ale dočetla jsem se, že se to může v těhotenství stát. Je to způsobeno převážně špatným prokrvením. Také jsem si myslela, že se to týká jen nohou. Snažím se, těmto problémům předcházet nošením kompresních ponožek při dlouhém cestování a sezení a také pokládáním chodidel na vyvýšenou stoličku, při každém sezení. Výborné, jsou také koupele, se speciální solí. Unavené ruce, pravidelně masíruji, speciálním gelem s glukosaminem.

    Háčkovaný přehoz, jsem háčkovala ze silnější bavlněné, akrylové vlny, háčkem číslo čtyři. Určitě, by se na danou tloušťku vlny hodil i o něco silnější háček, ale mě se nejlépe háčkuje, háčkem o trochu menším. Velikost přehozu, jsem chtěla tak zhruba šedesát na šedesát centimetrů. Podle velikosti čtverců a předpokládané šířky bordury, mi vyšly jen čtyři čtverce v řadě.


    Abych, si trochu odpočinula od háčkovaní, vždy jsem jen uháčkovala, čtyři čtverce do řady. Na konci čtverce, jsem nechala delší vlnu, na sháčkování čtverců. Na čtverci, jsem zapošila všechny vyčnívající vlny a poté s použitím delší vlny, čtverce k sobě speciálním stehem přiháčkovala. A že těch vyčnívajících vln bylo!

    Borduru okolo přehozu, jsem se rozhodla uháčkovat velmi barevnou, za použití všech odstínu. Na borduru, mi zbylo stejné množství růžové a zelené a už o něco méně bílé, proto jsem se rozhodla obháčkovat deku dvěma řadami růžové, řadou bílé a zakončit přehoz, dvěma řadami zelené. Háčkovala jsem dlouhými sloupky a filetovou technikou. Poslední zelenou řadou, jsem zkrášlila malými pikotkami.

     Před pár dny, jsem se pustila do háčkovaného dárečku pro kamarádku, ale jen občas uháčkuji dvě, tři řady a mezi tím mám pár dní volna, aby si ruce odpočinuly. Je to pro mne docela těžké nic nedělat.

    Proto, jsem se po chvilkách, pustila do úpravy pletené sady pro miminko, kterou mi poslala maminka. Pletla ji pro vnuka, mého synovce, na křtiny a já jsem jí teď podědila. Měním na jí jen stužky a knoflíčky, aby se souprava hodila také, pro holčičku. Chtěla bych napsat návod na háčkovaný přehoz. Sepsání návodu a zpracování obrázků mi také zabere trochu času, tak se trochu zabavím, než nadejde náš den "D" a my se setkáme s naší holčičkou.

                                                                                                                                            Krásné pondělí      Lenka
                                                                                                        

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...