neděle 19. srpna 2018

Velmi kreativní týden!

    Celý tento týden, pokračujeme v zařizování místečka, pro naši malou princezničku, která je ještě v maminčině bříšku a ještě pár týdnů tam zůstane. Takže, máme dostatek času, se na její příchod připravit.

    Sany, také přiložil ruku k dílu a navrhl, že nemusím kupovat drahou polici, kterou jsem měla vyhlídnutou pro Aničku, na Amazonu. Vyrobí si ji sám. Měla jsem v úmyslu ji umístit, nad přebalovací komodu. Zajeli jsme proto do B&Q a koupili materiál.

    Desky, tyčky s koncovkami a konzole, ne jen na jednu poličku, ale i na jednu větší polici, kterou se Sany rozhodl udělat, také nad postýlku. S radostí, jsem jeho nadšení a návrh přijala a ještě máme dvě, za poloviční cenu, jedné. Ano, design je trochu jednodušší, ale to mi vůbec nevadí.



    V tomto týdnu, jsem také dokončila dekoraci na stěnu, umotanou z bambulek a korálek. Na dekoraci, jsem zvolila středně silnou, akrylovou přízi ve čtyřech odstínech, jaké jsou na povlečení s čmeláčky, dalších dekoracích a doplňcích pokoje.

    Jak už jsem psala dříve, koupila jsem si plastovou pomůcku na výrobu bambulí, s kterou mi práce, šla daleko rychleji od ruky. Deset bambulí, ve čtyřech odstínech, bylo během sledování filmečku, rychle hotovo.

   V původním nápadu, jsou bambulky zavěšeny na pružné gumě, která se dá pověsit, kdekoli. Zvolila jsem si však silnější, bavlněnou přízi a doplnila volná místečka mezi bambulemi, dřevěnými korálky. Dekoraci, jsem zavěsila těsně nad postýlku, takže se Anička bude kochat pohledem na bambulky, v příjemných barvičkách.



    Novým projektem, do kterého jsem se tento týden také pustila, jsou malé kapsičky, organizéry, které bych chtěla zavěsit na tyčky, pod Sanym vyrobené poličky. Tento skvělý nápad, jsem objevila znovu při procházení obrázků na Googlu a Pinterestu. Jde o oválné, nebo čtvercové kapsičky, přizpůsobené k potřebám nastávající maminky. 

    Ušít, nebo nechat si ušít, můžete kapsičky v různých barvách a tvarech, podle zvolených barev dětského pokojíčku. Moc pěkně kapsičky vypadají, třeba v sytě modré barvě, v kombinaci se žlutou a šedou. Tato barevná kombinace, je vhodná pro chlapečka. Pěkná je, klasická kombinace bílé barvy, se světle modrou, jako na obrázku. 


    Tento týden, jsme byli hodně kreativní a já jsem také stihla navštívit velký obchod, s látkami. Můj oblíbený obchod, byl přemístěn z centra k nádraží do nových, větších prostorů a kromě daleko větší nabídky látek a nití, nabízí také šicí stroje. V obchodě, je také nově malé posezení, i mě nabídla milá prodavačka, kafíčko. 

    Nabídka látek, mně velmi překvapila a strávila jsem v obchodě nějaký čas, než jsem si veškerý sortiment, pořádně prohlédla. Vybrala jsem si, jako základní materiál světle zelenkavou, bavlněnou látku a k tomu zbytky světle žluté a květované látky, v potřebných odstínech. Nezapomněla jsem také koupit nitě a nažehlovací vlizelín.


        Doma, už mi nějaký čas leží, velký zbytek zelené bavlněné látky, který jsem ustřihla, ze zelených závěsů. Upravovala jsem délku závěsů, koupených v Ikei a tento zbytek zelené látky, určitě využiji na nějaké to lemovaní kapsiček. Papírový střih,  jsem si narýsovala podle sebe, podle mé potřeby a rozměrů menší poličky.

    Pustila jsem se do šití a brzy budu sdílet nějaké ty fotečky, s pokroky při práci. Po dvanácti letech, je to  první moje větší šití, když neberu v úvahu jednoduché dekorace z plsti a menší dečky na stolek a komodu, které jsem si před časem spíchla. Dneska odpoledne, po velmi chutném obídku, který jsem nám uvařila, už jen zaslouženě odpočíváme. 

                                                                                                                            Krásné nedělní odpoledne     Lenka

                                                                                                                                     

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...