středa 22. srpna 2018

Další pokroky při šití taštiček

    Poličky jsou hotové a připevněné na svá místa a teď, už musím dokončit jen malé taštičky, organizérky. Koupila jsem na ně metr a půl světle zelené, bavlněné látky a zbytky světle žluté a květované, také nažehlovací vlizelín, na zpevnění dílů.

    Základní díly, jsem střihla ze světle zelené, malé kapsičky potom z květované  a žluté látky. Boční díly a lemování, jsou sytě zelené. Díly na taštičky, jsem střihla z dvojitého materiálu, takže budou pevnější. Pro první dvě taštičky, jsem se rozhodla pro kontrast, a vnitřek ustřihnout, ze světle žluté látky. 


    Druhé dvě tašky, mají podobný základ, ale rozhodla jsem se, že tentokrát ustřihnu jen jednu podélnou kapsu, ze žluté látky a stejnoměrně ji nařasím. Zelené lemování, je stejné jako u předchozích kapes. Stejné, zůstávají také květovaná poutka, na zavěšení. Jako ozdobu, jsem zde zvolila motiv srdce ve dvou velikostech, ze stejné květované látky.

    Nemám nejlepší šicí stroj a utáhnout steh, podle potřeby skoro nejde, i to má velký vliv na kvalitu práce.  Jestli se budu šití do budoucna více věnovat, určitě investuji peníze a koupím si kvalitnější šicí stroj. 

    Knoflíčky, jsem nemusela kupovat a využiji sadu dřevěných knoflíků, různých velikostí,  kterou mám doma. Z této sady, jsem použila středně velké knoflíky na dva háčkované organizéry, na postýlku. Velké, se budou hodit na tři centimetry široké poutka. Ještě vymyslím nějakou, malou ozdobičku na přední díl, jako třeba mašličku, květinku nebo třeba motýlka. 

                                                                                                                           Hezké odpoledne         Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...