úterý 14. srpna 2018

Dekorace vyrobená z bambulí

    Druhou dekorací pro Aničku, bude dlouhá garlanda, z bambulek. Nikdy by mne nenapadlo, vyrobit dekoraci zrovna z bambulí. Při procházení obrázků, nápadů, jak zařídit dětský pokoj s postýlkou, jsem objevila zajímavý obrázek s jednoduchou ozdobou.

    Zařízení pokoje pro miminko, je v barvách, které jsou teď hodně moderní, kombinace bílé, šedé a růžové. Většinou je nábytek bílý, stěny vymalovány bílou nebo šedou a doplňky světle růžové,  bílé nebo šedé. Populární je kombinace bílo šedé se žlutou. Já mám však ráda, výraznější barvičky.


   Ještě nevím přesně, kde bambulky zavěsím, nejspíše na poličku nad postýlku, spolu s měsíčkem, který jsem jí vyrobila, už dříve. Nad přebalovací komodu,  chci pověsit světlou poličku a na ní zavěsit dvě látkové taštičky. Poličky Aničce vyrobí, pro změnu tatínek.

    Koupila jsem si, tři klubíčka akrylové příze. Zvolila jsem stejné barvy, jako jsou na povlečení, banánově žlutou, světle zelenou, bílou a světle růžovou. Tu poslední, jsem měla doma. Bambule, nepověsím na pružnou gumu, ale pověsím na krémovou přízi a volné místa mezi bambulemi vyplním dřevěnými korálky, v barvě postýlky, komody a poliček.

    Vyrobila jsem, si nejprve šablonu z tvrdé fólie a vyzkoušela jsem si starší způsob, kterým jsem jako dítě tvořila bambule. Bambule se mi ale moc nelíbily, nebyly souměrné a  byly řidší, než jsem potřebovala. Výroba jedné, trvá docela dlouho.

 

    Proto, jsem si pořídila za pár drobných, plastovou pomůcku. Výroba bambule, jde daleko rychleji, lépe se obmotává okolo plastové šablony, skvěle utahuje a rozstřihává.

   Dají se koupit různé velikosti, od nejmenší šablony pro mini bambulky, až po větší bambule pro dekorace. Na výrobu většího počtu bambulí, se určitě vyplatí plastovou pomůcku pořídit, na jednu bambuli na čepku, vám stačí šablonka z kartónu. Mám doma zbytky bílé a šedé, akrylové příze, z nich bych ráda umotala dekoraci pro kamarádku, která má pokojíček pro miminko, holčičku zařízený v bílo šedé.


                                                                                                                       Hezký večer a dobrou noc     Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...