pátek 10. srpna 2018

Květnová dovolená v Cornwallu



    Letní dovolenou, jsem si vybrala o něco dříve a rozdělila jsem si ji na dvě části. Část, jsem strávila s partnerem v kouzelné části Cornwallu a druhou, jsem strávila s rodinou a přáteli v Česku. Vybrali jsme si dovolenou, už koncem jara výjimečně, protože jsme chtěli oslavit důležité narozeniny příjemným, aktivním odpočinkem a také kvůli počasí. Koncem jara a začátkem června, ještě nejsou takové vedra, takže se dají v klidu podnikat delší procházky a objevovat kouzelná místečka.

   Ubytovali jsme se, v útulném penziónku v historické, rybářské vesničce Polperro, z které jsme každý den po snídani, vyráželi do okolí. Kouzelné, malé městečko leží mezi  kopečky, protéká jím malý potůček, který obklopují bílé domečky s kouzelnými zahrádkami,  plné restaurací a obchůdku. Po krátké procházce, se dostanete, až do malinkého přístavu.

    Jestli chcete pokračovat v procházce dále, můžete si naplánovat túru na celý den a pokračovat z malinkého přístavu po pobřeží, které nabízí úchvatné výhledy na a moře a útesy, pláž, až do dalšího historického, rybářského městečka Looe. Koncem května, louky v okolí kvetou a všechno krásně voní a provází vás úžasná příroda, až k městečku. Malé městečko je kouzelné, projdete menším přístavem, spoustou úzkých uliček s obchůdky a rybářskými restauracemi, až k městské pláži. Osm kilometrů, se dá zvládnout za necelé tři hodinky. Trochu z toho kouzla, jsem se snažila zachytit i na svých fotkách.

   Cornwall nabízí spoustu zajímavých míst, pláží a atrakcí a jednou z těchto atrakcí je Eden project. Pro ty kteří milují biologii, přírodu a něco nového se dozvědět, je to zajímavé místo a stojí za celodenní návštěvu. V jádru, jsme si mohli prohlédnout výstavu o neviditelném světě. V prvním dómu, jsme prošli tropickým pralesem, pod vodopádem a spoustou zajímavých rostlin a květin. Druhém, menším dómu, je výstava rostlin z celého středomoří, z Afriky, Austrálie a Kalifornie.

    Na posledních dvou kolážích, můžete vidět momentky, z návštěvy viktoriánského domu s nádhernou, rozlehlou zahradou, Lanhydrock. Většina rozlehlého domu, starého čtyři sta let, je i dodnes plně vybavena a zachována pro návštěvníky, včetně části pro služebnictvo a užitkové části. Hlavně díky poslední rodině Robatles a také díky péče National trust, které ho poslední rodina,  odkázala v padesátých letech.




















Eden projekt















Lanhydrock






                                                                                                                                         Krásný víkend            Lenka        

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...