pátek 27. července 2018

Závěsná dekorace nad postýlku

    Mám velkou radost, protože jsem si tento týden, objednala postýlku pro Aničku a jednu sadu povlečení. Postýlka je světlá, z bukového dřeva a bude se hodit ke světlému nábytku a komodě Malm z Ikei, ve které má Anička svoje oblečení. Bylo docela těžké, u nás sehnat postýlku ze světlého dřeva, která má ve spodní části, šuplík. Bílých postýlek se šuplíkem, je spousta, ale ze světlého dřeva poskromnu a když člověk nechce utratit za postýlku patnáct tisíc, musí si ji objednat přes internet, z Dánska. Postýlka by měla dorazit začátkem srpna.

   Sadu povlečení, jsem si vybrala přes Amazon. Nechtěla jsem nic sladce růžového, i když se pár růžovým detailům na Aniččině oblečení, či povlečení nebráním. Koupila, jsem sadu povlečení i s vypolstrovanou ochranou kolem postýlky, ve veselých odstínech, jaké jsou zelená, béžová a nebo žlutá. Objednala jsem si krásné, světle zelené povlečení s roztomilými včeličkami a hvězdičkami. Druhé povlečení, mám pro změnu vybrané, s roztomilými sovičkami.

    Barvičky mám zvolené, tak už se můžu pustit, do závěsné dekorace, kterou chci pověsit nad postýlku. Nápad na měsíček se sovičkou, pochází z polského blogu a já objevila obrázek z dekorací na Pinterestu. Dekorace se mi moc líbí, a já se ji rozhodla  Aničce ušít z plsti, v jiných barvách.


   Na obrázku převládají barvičky, jako sytě žlutá, krémová a bílá a potom v malé míře i červená barvička. Nebála jsem se pustit do barev, zvolila jsem na měsíček, světle růžovou plsť. Sovičku a jednu hvězdičku, jsem si střihla ze žluté a přidala jsem také zelenou a tmavě hnědou. Mráčky a srdíčko, jsem nechala bílé.

    Krémovou barvu, jsem vynechala, protože mám stěny vymalované krémovou, a strop je bílý. Záclony mám, pak jablíčkově zelené. Světle růžový, jsem koupila jen speciální odpadkový koš na plenky a potom se růžová objeví, jen na této dekoraci.

   Jak to tak popisuji, je to mišmaš barev, ale vše mám hezky promyšlené. Světlý nábytek v kombinaci s tmavě hnědou, zelené doplňky s malými detaily v tmavě hnědé, zelené, růžové a krémové. Hlavními postavičkami budou včeličky a sovičky. Už, jsem koupila barevnou, přebalovací  podložku se sovičkami a našla roztomilé nálepky se sovičkami a včelkami, na stěnu.

   Díly na dekoraci, jsem si namalovala sama, podle obrázku. Nebylo to nic složitého. Vystřihla jsem je z barevných plstí a můžu se pustit do šití. Už se na to moc těším a odpočinu si od pletení a háčkování. 

                                                                                                                                  Krásné ráno      Lenka



Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...