neděle 22. července 2018

Letní barvičky na léto

    Dalším, menším projektem do kterého jsem se pustila, je pletené bodyčko, ze zbytků pro Aničku. Z této velmi jemné, tenké vlny, jsem háčkovala a pletla několik letních topíků, pro mne. Tenká vlna, je velmi příjemná na tělo a jsem si jistá, že Anička se bude v bodyčku cítit taky skvěle. 

    Základ body, pletu bílou vlnou Soft and Silky a na proužky jsem zvolila další letní barvičky, jako tmavě fialová, jablíčkově zelená, růžová, banánově žlutá, růžová a oranžová. Pletu tenkými jehlicemi 2.5 a 3 mm vroubkovým žerzejem podle časopisu Diana Baby.


   Letní body, má jednoduchý vzorek a je ozdobené jen barevnými, tenkými proužky. Zvolená vlna, je jen o něco málo silnější než použitá v návodu a proto, jsem musela upravit počet počátečních ok. Chtěla bych, aby to měla Anička na léto, a proto pletu bodyčko o něco větší, na půl roku, to znamená velikost 68. 

    Body má krátké nohavičky a zapínat ho budu v rozkroku, na druky. Plést, jsem začala od první nohavičky a dopletla do potřebné výšky, práci odložila na pomocnou jehlici a pokračovala v pletení druhé nohavičky potom, jsem obě nohavičky spojila v celek. Body, při pletení tvaruji pomocí ujímání a na konec upletu tenká ramínka, na které budu později našívat barevné knoflíčky.


    I když je body hodně barevné, líbila by se mi na něm nějaká ozdoba. Vybrala jsem si háčkovaného motýlka ve fialové a růžové barvě, kterého bych chtěla uháčkovat a našít na přední díl. Ještě musím v knížce se vzorky nebo na internetu najít nějaký, šikovný vzorek na malého motýlka. 
    
    Jak to tak vypadá, na body nespotřebuji hodně vlny a nevyužiji hodně z mých zbytků. Třeba body doplním nějakým barevným svetříkem nebo sandálky. Zatím jsem, ale bez šikovného nápadu.


                                                                                                                               Hezký zbytek víkendu        Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...