středa 18. července 2018

První háčkovaný set pro mou dcerušku...

   ..... jsem dokončila před pár dny, a už jsem se nadšeně pustila, do dalšího projektu. Bude to také obleček pro Aničku, ale tentokrát pletený. Chci využít zbytky hebké, tenké vlny, které mi doma leží už dlouho.

    Jak, už jsem psala v předchozím příspěvku, soupravičku jsem háčkovala, ze středně silné merino vlny háčkem číslo 4. Návod na soupravičku, bohužel nepochází z mé hlavy, ale ze staršího časopisu Diana Baby.


    Kabátek, jsem háčkovala podle návodu, ale musela jsem si daný vzoreček upravit, na tloušťku mojí vlny. Ač, jsem vybrala skoro stejně silnou vlnu, není úplně totožná s použitou směsí vlny merino a bavlny a musela jsem přidávat sloupky, jak na kabátek, tak na baretek. 

    Podle návodu, je baret jednobarevný  a háčkuje se jen krémovou vlnou. Určitě, vypadá moc pěkně, ale na malinkou holčičku, by se mi líbil více veselejší a s nějakým zdobením. Chtěla jsem, využít zbytek vínové vlny a uháčkovala jsem nejprve barevný lem vínovou merino vlnou a zbytek baretu krémovou.

    Přemýšlela jsem, nad malou ozdůbkou, která by přišla na pravou stranu lemu. Napadl mě třeba motýlek, srdíčko, ale i klasická kytička. Vyhrála dvouvrstvá kytička, kterou jsem uháčkovala tenčím háčkem 2.5 mm z krémové a lila vlny. V malém boxu s mými knoflíčky, se mi zalíbily mini srdíčka, které mám ve více odstínech. Vybrala jsem si tmavě červené a našila ho, doprostřed háčkované kytičky.

   Až budu mít chvilku, položím kabátek na rovnou podložku a zakryji navlhčeným ručníkem. Nechám uschnout, tak aby se mi pěkně vyrovnaly švy. A to je poslední tečka nad mojí první, háčkovanou soupravou pro miminko. Jsem si jistá, že dceruška, v ní bude vypadat sladce.

                                
                                                                                                                                        Krásný den       Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...