neděle 15. července 2018

Nápad, jak oživit starší kousek...

    Dalším poděděným kouskem pro naše miminko, je bílý svetřík s modrými a žlutými proužky kolem délky rukávů a předního dílu. Velikost svetříku, je pro větší miminko, tak na šest měsíců. A moje maminka jej upletla, pro jednoho z mým synovců. Svetřík tvořil soupravu, ještě s modrým kalhotami, ale teď netuším kde se poděly, nejspíše zůstaly ještě zabalené u babičky, spolu s většími kousky.

    Snažila jsem se, upravit tento svetřík pro naši holčičku, Aničku. V mé oblíbené galanterii, jsem objevila větší nášivku roztomilého, buclatého čmeláčka v růžových a žlutých odstínech. Jeden z nápadů, který mi problesklo hlavou je, že čmeláček odpočívá po vydatném obědě, na lístku, na louce.


    Lístek, jsem vyšila zelenou bavlněnou  přízí. Ta, která z vás zkoušela vyšívání na pleteninu, jste zjistila, že vyšít něco na pleteninu, kdy každé oko má jiný tvar a občas jinou velikost, není žádná sranda a chce to hodně trpělivosti. Použít se dá hodně stehů. Záleží na tom, jestli chcete vyšít jen obrys, v mém případě lístku, nebo vyšívat plnými stehy, celý obrázek.
   
   Prázdná místa na svetříku, jsem ještě oživila růžovo žlutými květinkami, které jsem také vyšila bavlněnou přízí. V této podobě, se mi svetřík líbí daleko více, nepůsobí tak obyčejně. Díky zvoleným barvám, se daleko více hodí pro holčičku a chtělo to je trochu času, nášivku a zbytky přízí.  Další, krásný kousek, je připravený v šuplíčku pro Aničku. 


                                                                                                                             Krásný zbytek víkendu     Lenka



Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...