čtvrtek 12. července 2018

Nápad, jak upravit chlapeckou soupravu, pro holčičku.

    Moje maminka je zkušená pletařka a své vnučce a vnukům napletla před lety, pár soupraviček. Né každá maminka, však po tom touží, většina z nich se vzhlédla k moderním džínovým oblečkům a barevným z bavlny. A to je v pořádku. I přes to, dostala má švagrová pro chlapečky, pár bílo modrých souprav k nošení, které jsem po letech podědila.

    Mě se pořád líbí pletené a háčkované soupravičky na dítě, ale už bych své miminko neoblékla celé do pětidílné soupravy, z přeplácaného krajkového vzoru, ale třeba jen do jednoduchého svetříku a čepičky. Co, ale udělat s bílo modrou letní soupravou, když čekáme holčičku?

     Souprava se skládá z bílého body a letního kloboučku a ponožek. Je ozdobena, jen světlými modrými proužky. Typické barvy pro chlapečka. Body mi přišlo hodně jednoduché, prázdné, bez jakékoli ozdoby, už když ho maminka před lety dokončila. A měla jsem pravdu, protože v původním návrhu, byl ještě vyplétaný delfínek v horní části bodyčka, kterého maminka vynechala.


    Podle mého názoru, nějaká barevná nášivka, tam vždycky chyběla. Koupila jsem hned celou sadu modro růžových nášivek, pro holčičku. Růžovou stužku, přízi a knoflíčky jsem již doma měla a pustila jsem se do tvoření. Bodyčko, jsem ozdobila třemi malými nášivkami, květinkami a motýlkem. Vyměnila jsem modré knoflíčky za růžové  a vyšila jsem malé detaily kolem květinek, růžovou bavlnkou. Použila jsem tenkou růžovou stužku na mašličku, kterou jsem našila, pod kulatý výstřih malého body.

   Na klobouček, už mi nezbyla žádná květinka, rozhodla jsem se podobnou květinku uháčkovala z růžové a modré bavlněné příze. Okraj kloboučku jsem obháčkovala řadou krátkých sloupků a račích sloupků. Nakonec, jsem vytvořila malé mašličky z růžové stužky a ty jsem našila, po stranách malých ponožek.
    
    A letní souprava pro malou Aničku, je hotová. 
                                                                                                                                                    Krásný den   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...