neděle 8. července 2018

Recept na Soba nudle se zauzenou šunkou

    Pohankové " Soba " nudle, jsou hodně zdravé a jsou součástí našeho jídelníčku, už nějaký ten pátek. Můj Sany, také více preferuje pohankové těstoviny, před ostatními, což je na muže obdivující. Při vaření, jsem vyzkoušela hodně ingrediencí od mořských plodů, kuřecího masa, až po zauzenou šunku a kombinace s různými druhy zeleniny.

    Hodně, jsme si oblíbili japonskou restauraci Wagamama, která nabízí chutné polévky Ramen, rýžové, soba nudle či rýži s kachnou, jehněčím, mořskými plody nebo třeba s kuřetem. 
   
   Dneska se s vámi podělím, o náš nejoblíbenější recept na naše Soba nudle se zauzenou šunkou. Příprava je velmi rychlá, tak půl hodinky a ingredience, jsou na tři porce.



Ingredience:

1 sáček, 250 g soba nudlí
250 g, malá konzerva bambusových výhonků
1/2 větší cibule
1 ks jarní, zelené cibulky
150 g zauzené šunky
2 vejce
1 ks oranžové kapie
4 lžíce oleje
1 lžíce semínek, mix sezamových, lněných a slunečnicových semínek
tmavá sójová omáčka 
sladká chilli omáčka


Postup:
    
    Nakrájíme si ingredience. Kapii a cibuli na krátké, tenké proužky, šunku na dlouhé tenké proužky a jarní cibulku na tenká kolečka. Postavíme si vodu na soba nudle.

    Ve Vok pánvi, na dvou lžících oleje, si lehce orestujeme zauzenou šunku. Přidáme scezené bambusové výhonky a nakrájenou kapii a lehce podlijeme vodou, tak abychom měli trochu šťávy na nudle. Pár minut dusíme, tak aby výhonky a kapie zůstaly lehce křupavé. 

    Mezi tím, si osmažíme na lžíci oleje nakrájenou cibuli do zlatova, na malé pánvi. Cibuli dáme na talíř, pánev otřeme ubrouskem a opražíme krátce semínka. Přendáme na talíř a znova pánvičku otřeme. Na lžíci oleje, si osmažíme dvě vejce, tak aby nám zůstaly větší kousky. Lehce osolíme.

   Uvaříme si soba nudle podle návodu. Pohankové nudle, zpravidla vaříme jen pět minut. Scedíme a propláchneme, aby se nám neslepily.

    Po pár minutách dušení, přidáme sójovou omáčku podle chuti a dvě lžíci sladké chilli omáčky. Jestli, máme rádi jídla trochu pálivější, můžeme přidat chilli omáčky více. Promícháme a odstavíme. Do směsi vmícháme vejce.

    Nudle servírujeme se směsí a na závěr sypeme smaženou cibulkou, čerstvou jarní cibulkou a na konec opraženými semínky.


    Pokud máte rádi asijská jídla, mohu tento rychlý chutný a lehký oběd velmi doporučit. Jemná nasládla chuť nudlí, zauzená šunka skvěle ladí se zeleninkou a orestovanou cibulkou. I můj Sany nešetří pochvalou, když tuto rychlovku uvařím. Dokonce se vyjádřil, že jsou moje nudle daleko chutnější, než ve Wagamama. Taková pochvala, mne pěkně zahřeje u srdíčka.  Dobrou chuť!


                                                                                                                               Krásný zbytek víkendu   Lenka
    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...