pátek 6. července 2018

Háčkovaný kabátek a baretek pro mou Aničku

    Po velmi dlouhém odpočinku, jsem zpátky na mém blogu. Můj odpočinek, začal už koncem května, kdy jsme s mým Sanym,  strávili pár dní na pobřeží, v Cornwallu. Potom následovalo, dalších pár týdnů strávených v Česku, s rodinou a přáteli. V Cornwallu nám vyšlo nádherné počasí, snad kromě jedné večerní bouřky. Navštívili jsme zde kouzelná místa, ale o tom se chci rozepsat, v jednom z následujících příspěvků.

   Bohužel pro mne, jako pro těhotnou boubelku, většina dní v Česku byla ve znamení tropických veder. K mé smůle dorazila i k nám a úspěšně se u nás drží, už druhý týden. Je těžké pro mne se přinutit k nějakému tvoření, nebo třeba k práci na mém blogu.

    Dneska se chci rozepsat, o mém dalším projektu pro mé miminko, holčičku Aničku. Ano, už víme, že je to holčička a bude se jmenovat Anička, Anna a nebo, jak jí můj drahý říká, Anuška. A protože, jsem uprostřed druhého trimestru, mám dostatek času, jí něco pěkného uháčkovat. Znovu, jsem se obrátila na jeden s časopisů, podle kterého má maminka pletla, a to je Diana Baby.

    Pro kabátek a baretek, jsem si vybrala Merino Baby vlnu, od firmy Peter Pan v krémovém odstínu a Merino vlnu, od firmy Wendy, v krásném purpurovém odstínu. Také se mi líbí fuchsiový odstín na obrázku, ale tak pěkný odstín, jsem bohužel nekoupila.

    Háčkuji háčkem číslo 4, jednoduchý vzorek z dlouhých a krátkých sloupků. Kabátek a baretek háčkuji ve velikosti 62-68, to je na tři, až šest měsíců staré miminko. Takže Anička bude mít na jaro a chladnější léto, krásnou dívčí soupravičku od maminky. A doufám, že mé princezně bude kompletek slušet, jako holčičce na obrázku.

    Na obrázku z časopisu, je čtyřdílný komplet, který obsahuje také jednoduché kalhotky a krásnou háčkovanou deku. Kalhotky stoprocentně háčkovat nebudu, přece jenom se mi více líbí, když miminko není od hlavy až k patě, opletené nebo obháčkované, jako to bylo moderní v osmdesátkách.

   Líbily by se mi spíše, jednoduché bavlněné kalhotky v krémovém odstínu, ale hodně mne láká uháčkovat tu krásnou deku. Líbí se mi příjemné barevné odstíny, čtvercový vzor a moc pěkný je i vzorek ozdobného lemování. Díky  vyšší spotřebě a cen merino vlny u nás, to však nebude nejlevnější záležitost. Uvažuji spíše, jen využití krásného vzorku a uháčkování deky v barvách povlečení postýlky. Na koupi postýlky a povlečení, zbývá ještě dostatek času, uháčkování deky odkládám na později.



                                                                                             Krásný letní večer a sluníčkový víkend přeji              Lenka
        

    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...