pondělí 21. května 2018

Nápad, jak upravit hodně vykrojené průramky

   Dostala jsem dárkem, pěkné chatičky na léto. Těhotenské šatičky, mají jednoduchý střih, pod prsy jsou šaty stažené do gumy a bříško je volné. Délka šatů, je těsně nad kolena. Proto se v nich cítím, velmi pohodlně. Na bocích, mají šaty kapsičky. Moc se mi líbí tmavě modrá barva, v kombinaci s drobnými růžovými kvítečky. 

    Co opravdu nemám ráda, jsou hluboce střižené průramky a to je případ i těchto šatů. Průramky byly střiženy, na můj vkus moc hluboké a vlnily se. Nemám ráda, když mi proto kouká prádlo. Uvažovala jsem, jak krátkými záševky u průramku. Další možnost mě napadla využití světle růžové, bavlněné příze a obháčkovaní průramků, pěkným lemováním. Světle růžový odstín, mi pěkně ladí se růžovými kvítečky, na šatech.


    Průramky, jsem nejprve obšila začisťovacím stehem a poté obháčkovala čtyřmi řadami polo sloupků, filetovou technikou a jednou řadu obloučků. Ve třetí řadě polo sloupků, v místě zaoblení průramku, jsem sháčkovala každý třetí polo sloupek se čtvrtým, aby se mi průramek pěkně stáhl a obvod o něco zmenšil. 

   Šaty by vypadaly trošku nedodělaně, kdybych zůstala jenom u průramků. Kolem výstřihu, jsem vytvořila jednoduchou krajku, jen z jedné řady filetové techniky a řady obloučků. Myslím, že široká krajka, by zde nevypadala pěkně. 

    Jednoduchou úpravou šatů, jsem zabila dvě mouchy jednou ranou. Zmenšila jsem zbytečně vykrojené  průramky a také ozdobila jednoduchou krajkou, obyčejný vršek u šatů. Prosvětlila jsem a oživila celkový dojem šatů a dodala jim více ženskosti. S bílým svetříkem, sandálky a kabelkou bude ze mě žensky a vkusně  oblečená těhulka. 

                                                                                                                                                   Hezký večer     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...