čtvrtek 17. května 2018

Andělsky bílá souprava na miminko

     Nedávno jsem psala, že jsem se pustila do pletení bílé soupravičky, pro novorozené miminko. Svetříček a čepičku, už mám dokončenou. Ještě mi zbývají uplést, malé botičky. Pletla, jsem podle staršího časopisu Diana Mimi a jelikož jsem zvolila o něco hrubší vlnu, než je uvedená v časopise, musela jsem hodně upravit počet ok. Střih, jsem nechala stejný. Velikost soupravičky je 56, to je velikost na 1 až 3 měsíce.

    Kabátek, jsem pletla v jednom kuse vroubkem, na jehlicích číslo 3 a můžu říci, že i když jsem pletla nejmenší velikost, docela mne to nudilo. Dávám přednost pletení a háčkování složitějších vzorů a střídání barev, práce je tak mnohem zábavnější a rychleji utíká.

    Každý den, jsem si sedla k pletení jen na hodinku, maximálně na dvě. Nakonec jsem byla  šťastná, když už jsem mohla sešít rukávky a boční švy. Podle návodu, jsem na zadní díl našila malé patentky. Výstřih a okraj rukávků, jsem obháčkovala sněhánkovou vlnou, také  jsem ozdobila přední díl. V návodu je uvedeno háčkovat řetízek ze sněhánkové vlny a potom ho našít na pleteninu, ale mě přišlo jednodušší a rychlejší, háčkovat přímo na pleteninu.

   V galanterii, jsem koupila sadu roztomilých oveček a našila je místo sněhuláků, na přední díl.



    Čepička pro miminko má netradiční tvar, spíše připomíná klobouček sněhuláka, než roztomilou čepičku pro miminko. Zvažovala jsem, že upletu normální kulatou čepičku, ale jelikož už dvě bílé čepičky z maka mám, rozhodla jsem se uplést čepičku podle návodu.

   Čepičku, jsem pletla také na přímých jehlicích a skládá se ze dvou dílu. Spodního dlouhého a horního čtvercového dílu, které jsem sešila k sobě, matracovým stehem. Po stranách čepičky, jsem zdobila sněhánkovou vlnou a roztomilou ovečkou.

    Zůstalo mi, ještě jedno celé klubíčko vlny Snuggly od firmy Sirdar, takže ještě zvažuji uplést malé botičky a palčáky. Miminko se má narodit na začátku zimy, takže by se mi jednobarevné botičky a palčáky v nejmenší velikosti, na zimu hodily. U nás se drží pěkné slunečné počasí, takže mne to spíše táhne do parku na procházku, než k pletení. 


                                                                                                                                        Hezké odpoledne     Lenka
  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...