pondělí 30. července 2018

Ozdůbka od maminky pro malou Aničku

     Růžový měsíček s bílými mráčky, žlutá sovička se zelenou mašličkou a malé hvězdičky ve třech barvách, tvoří barevnou dekoraci, kterou se chystám zavěsit nad Aniččinu postýlku. Dneska, postýlku doručovací firma přivezla, a já jsem byla natolik natěšená až postýlku složíme, že jsem balík rozbalila a sama jsem si složila podle plánku, spodní šuplík. Zbytek, přece jenom nechám Sanymu.

    Nápad na měsíček se sovičkou nepochází z mé hlavy, ale nechala jsem se inspirovat obrázkem šikovných ručiček, z polského blogu. Z původních, decentních barev, jako jsou krémová, žlutá a bílá, jsem použila jen stejně žlutou plsť na sovičku a zbytek, jsem si ustřihla z růžové, zelené a tmavě hnědé. 

  
    Postup práce, byl docela jednoduchý. Podle fotky, jsem si namalovala předlohu a vystřihla díly bez záložek, z barevných plstí. Před sešitím hvězdiček a sovičky, jsem si ustřihla delší šňůrky z bavlněné příze a přichytila je, mezi díly hvězdiček a sovičky. 

    Přední díl sovičky, jsem ozdobila očkama, zobáčkem a srdíčkem. Do bílého srdíčka, na bříšku sovičky, jsem vyšila Aniččino jméno. Sešila jsem a vycpala mráčky a našila je na horní díl měsíčku. Mezi díly měsíčku, jsem pak přichytila krémovou přízi na zavěšení, čtyři různě dlouhé příze hvězdiček a přízi od sovičky.

    To vše, bylo třeba připravit, než se díly sešijí dohromady. Samotné sešívání dílů měsíčku, nebyla žádná hitparáda, díky vyčnívajícím přízím a těžkým ozdobám. Teď už je ozdobička hotová a  odpočívá v Aniččině komodě. Moc se těším na to, až přivezou další objednané věci a já ji budu moci její místečko, připravit a pěkně vyzdobit.

    
                                                                                                                               Hezké letní odpoledne   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...