čtvrtek 1. března 2018

Zdravé lívance z ovesných vloček.....

    ..... jsem dneska po dlouhé době, připravila k obědu. Jako polévku, jsem uvařila klasiku, kuřecí vývar s domácími nudlemi a kořenovou zeleninou. A po dlouhé době jsme měli sladký druhý chod, lívance z ovesných vloček s ovocem. Když už mlsat, tak zdravěji.

    Už jsem je párkrát dělala jinak, ale tento recept, je opravdu výborný. Lívance jsou vláčné a nadýchané. Pokud přidáte lžíci medu, není třeba lívance ničím natírat nebo polévat, jsou chutné sami o sobě. Recept je tak na tři porce.



Ingredience:

250 g ovesných vloček
250 ml mléka
2 vejce
2 zralé banány
1 lžička kypřícího prášku
1 lžíce medu
špetka soli
trochu másla na smažení


Postup:

    Vločky dáme do misky a zalejeme mlékem. Necháme nasáknout mlékem, tak na půl hodinky. Banány nakrájíme do těsta a vše rozmixujeme blendrem. Žloutky oddělíme od bílku, přidáme do těsta a s lžící medu, trochou soli promícháme. Bílky ušleháme do sněhu a lehce vmícháme do těsta, na konec vmícháme jednu lžičku kypřícího prášku. Smažíme malé lívanečky pomalu na špetce másla, na velmi mírném ohni. 

    Pokud máme rádi sladší chutě, můžeme lívance  potřít ochuceným tvarohem, marmeládou nebo polít javorovým sirupem. Já je mám nejradši jen tak, bez dochucování. Díky banánu a medu, mají lívance jemně nasládlou chuť. Jsou velmi vláčné díky vločkám a našlehanému sněhu a voní po banánech a másle. Je to mňamka, i můj Sany se oblizoval a několikrát je chválil. Mohu jen doporučit.

                                                                                                                                       Krásný večer  Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...