pondělí 5. března 2018

Troška háčkování.....

        ..... přišla na řadu, po tvoření z plsti a recyklací použitých sklenic. Tvoření s plsti a recyklace mně hodně baví, ale když jsem nedávno objevila v obchodě dřevěné korálky za babku, jejich polodlouhý tvar mi vnuknul nápad, na další tvoření a návrat k háčkování.

    Pustila jsem se do háčkování krémových, plážových sandálek s jednoduchým vzorkem. Doprostřed vzorku, jsem se rozhodla zakomponovat korálky. Háčkovala jsem z bavlněné příze polo sloupky, řetízkovými oky a pikotkami, háčkem číslo 2.5 mm.  Během odpoledne,, jsou ozdoby na chodidla hotové. 

    Sandálky vypadají pěkně, jako ozdoba k sukni, tak zvaného pixie stylu, jako doplněk milovnicím jógy, nebo jen tak k žabkám, na letní dovolenou. Už jsem pár sandálek prodala a v přírodním, krémovém odstínu jsou hodně oblíbené.


    Na druhé sandálky, jsem použila malé tyrkysové mušličky, které mi doma zbyly z přetrženého náhrdelníku. Ty jsem navlékla na tenkou, bílou přízi a obháčkovala řetízkovými oky a polo sloupky. Tentokrát, jsem vypustila malé pikotky. Háčkovala jsem tenčím háčkem číslo 2. 

     Polodlouhých korálků a malých mušliček, mám ještě dost a čekají v mém koutku s poklady, na další inspiraci a nové tvoření. 

                                                                                                                                    Hezké odpoledne   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...