čtvrtek 8. března 2018

Souprava bekovky a šály ....

    ..... vznikla, z dalšího tvoření. Právě dokončenou soupravu,  jsem uháčkovala z modré, středně, silné bavlněné příze, podle vlastního návrhu. Přízi, jsem zakoupila na modrý cardigan, pletený podle návodu firmy Drops, o kterém jsem psala před pár měsíci. Cardigan jsem upletla o trochu kratší, tudíž mi zbyly dvě klubíčka krásné, jemné bavlny, v odstínu Denim.

   Modrý odstín s nádechem do fialova, jsem doplnila melírovanou přízí, stejné kvality. Příze přechází od modré, přes tyrkysovou až po jasně zelenou a moc se mi líbí, tato barevná kombinace.



    V mé představě, bylo uháčkovat bekovku ve veselejších odstínech na jaro a ozdobit ji tenkými proužky, z melírované příze. Na bekovku, jsem použila stejný návod, jako při háčkování předchozích, na zimu. Jelikož, je vlna o něco tenčí, háčkovala jsem háčkem číslo 4 místo 5, musela jsem také trochu upravit návod, na sílu vlny. Přemýšlela jsem o zdobení a místo knoflíčků, jsem vybrala háčkované lístky a jednoduchou mašličku.
    
    Neměla jsem v plánu uháčkovat soupravu, ale protože mne háčkování velmi bavilo a stále mi zbylo dost vlny ještě na další, dvě, tři čepky, pokračovala jsem v tvoření dále.

    Namalovala jsem si návrh, na jednoduchou šálu. V mé představě, byla jen krátká šála na jedné straně, se zubatým okrajem, ozdobená tenkým proužkem, z melírované příze a barevnými lístky a mašličkou.  Na rubní straně šály, jsem našila malé knoflíčky, které drží šálu v požadovaném tvaru. 


    Objevila jsem krásný, hustý vzoreček v mé knize Stitches, a už se mi v hlavě klube další nápad, na další bekovku. Tentokrát z hrubší, krémové bavlny, ale problém je ubírání sloupků na temeni, které v tomto vzorečku není snadné vytvořit, tak aby vzorem měl zachovanou strukturu. Rozháčkováno už mám, ale jak nevymyslím šikovné ubírání, nápad skončí v zapomnění, ale o tom až v dalším mém příspěvku.

                                                                                                                                     Hezké odpoledne   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...