středa 28. února 2018

Srdíčka prodlouženého tvaru....

    ..... se mi moc líbí, ať už vyrobená z textilu, nebo ušitá z plstě. Moc pěkně vypadají srdce z lněné látky, v přírodních barvách, zdobená jutou, krajkou nebo dřevěnými knoflíčky. Pěkné jsou také z proužkované látky, nebo kárečkované, zdobené drobnou výšivkou, nebo malůvkou květů, lístků.

    Srdíčka na obrázcích, se mi zalíbila na stránce Pinterest, nedohledala jsem původní blog, takže nemůžu uvést autora, tohoto jednoduchého designu, ale vyrobila jsem si tři na chlup stejné, jako originál. Střihla jsem z tmavě červeného a bílého filcu a prošívala drobnými stehy. Moc se mi líbí ten jednoduchý design bez zdobení, jen s jednoduchým prošitím.


    K mé škodě, jsem musela hned srdíčka přeprat, ve vlažné vodě. Při úklidu pomůcek, se mi stala malá nehoda a převrhla jsem zbytek ovocného čaje, na mé nové výtvory. Díky mojí pohotové reakci, jsou srdíčka bez skvrn. Ihned, jsem je přeprala ve vlažné vodě a jemně vymnula za pomocí mýdla, vymačkala vodu ručníkem, a dala je na topení doschnout. Takové nehody se občas stávají a jsem ráda, že to neodnesl třeba mobil nebo ultrabook.
    
   Ještě nevím, co se srdíčky,  vyrobila jsem je, jen pro potěšení z tvůrčí práce. Asi je nechám na příští Vánoce, nebo je podaruji samostatně, jako malou pozornost. 
  
    Užijete si pravé zimní počasí, plné sněhu. I k nám tento týden dorazila zimní vlna a přes den se teplota pohybuje kolem nuly, i pod nulou, což je zde velmi neobvyklé. Tento týden se střídají husté sněhové přeháňky, se sluníčkem. A bude tomu tak až do víkendu, kdy se má trochu oteplit. Jen doufám, že se sníh neudrží. Cestáři zde nepracují, takže pokaždé, když se sníh udrží, je zde sněhová kalamita. Školy jsou na pár dní zavřené, do práce se chodí pěšky a čeká se na oblevu. 


                                                                                                                       Krásné zimní odpoledne             Lenka

    


                                                                                                                              

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...