sobota 24. února 2018

Expedice na Pen y Fan.....

    .... tak to je myšleno, z velkou nadsázkou. Jde o páteční výšlap, na nejvyšší horu národního parku Brecon Beacons. Využili jsme páteční dovolené a slunečného počasí, které má vydržet u nás i přes víkend a vyrazili jsme do přírody. Když jsme dorazili na přeplněné parkoviště, zjistili jsme, že jsme nebyli zdaleka jediní, kteří měli tento nápad. Asi proto, že jsou u nás školní prázdniny a rodiče vyrazili s dětmi na vzduch.
    
    Stezka na horu Pen y Fan ve Walesu, není dlouhá, jen pár kilometrů a hora samotná, je vysoká jen necelým devět set metrů, nad mořem. Krásné slunečné počasí, nám stěžoval v postupu nahoru velmi silný, mrazivý vítr a já litovala, že kromě teplé čepičky, jsem si nevzala ještě bundu s kapucí. Výhledy na okolní krajinu, nám to stokrát vynahradily , jak se můžete pokochat na následujících fotkách. K duhu přišla i horká polévka, kterou jsme se v závětří hory, zahřáli.





   
     A jak už to tak bývá u zákonu schválnosti, po období klidu, se ve čtvrtek odpoledne objevila v obchůdku objednávka, na háčkovaný klobouček. Park je rozlehlý, a my většinou cestujeme tak hodinku a čtvrt. Tu hodinku v autě,  jsem se snažila využít pro sebe. Už to máme tak doma nastavené, já řídím tam a na zpět řídí Sany. Přenechala jsem  tentokrát řízení, své drahé polovičce a vzala jsem si klubíčko a háček sebou a udělala kus práce v autě. 


      Bylo ode mne velmi optimistické, se vydat tak brzo po mých zdravotních obtížích, na tak těžký výšlap. Po půlročních problémech se zdravím, tento výšlap byl pro mne velkou výzvou. Moje kondice velmi poklesla a měla jsem problém výstup do kopce, udýchat. Také mě bolely docela lýtka a do kopce jsem nesla i o pár kilo víc, než obvykle.

    Moje polovička na mě, trpělivě čekala. Jak už jsem uvedla v jiném příspěvku, je v dobré kondici, protože chodí pravidelně běhat. Během roku se mu podařilo pomalu shodit okolo devět kilogramů, což je viditelné i na mých fotkách.  Výšlap pro něj byla hračka, jen litoval, že jsi nepřibral ještě jednu vrstvu oblečení a kuklu, kvůli mrazivému větru. Já jsem  teprve od půlky ledna, začala znovu pravidelně cvičit, moje cesta k lepší kondici potrvá déle. 

    Po sestupu, jsem se cítila spokojeně a měla jsem radost, že jsem to nevzdala, zabojovala jsem, a výšlap dokončila. Velmi krásný, i trochu bolestivý výšlap i den.



                                                                                                    Krásný, sluníčkový  víkend  Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...